Kijeve vykusiame mitinge komunistų partijos lyderis paragino panaikinti Ukrainos prezidento instituciją

Kijeve šeštadienį vykstančiame Nacionalinės vienybės forumo mitinge šalies Komunistų partijos lyderis Petro Symonenka paragino panaikinti Ukrainos prezidento instituciją, kad būtų išspręsta krizė šalyje.
Jis pareiškė, kad reikia „panaikinti prezidento instituciją ir taip užbaigti šį reikalą”.

P.Symonenka pažymėjo, kad Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka, anksčiau dieną kalbėdamas „Mūsų Ukrainos” suvažiavime, dar kartą pademonstravo, kad atsisako eiti savo, kaip konstitucijos sergėtojo, pareigas.

Komunistų lyderis sakė, kad „šiandien mes tapome liudininkais, jog prezidentas ir jo opričnikai daro rimtą spaudimą Konstituciniam teismui”, ir pridūrė, kad tokiais veiksmais prezidentas ir jo aplinka mėgina sukelti šalyje chaosą.

P.Symonenka išreiškė viltį, kad aikštėje susirinkę žmonės palaikys Komunistų partijos iniciatyvą panaikinti prezidento instituciją.

V.Juščenka suvažiavime apkaltino provyriausybines politines jėgas nenoru tobulinti Ukrainos konstituciją ir pareikalavo „nedelsiant pradėti konstitucinius procesus”.

„Tos intrigos, kurias iki šių dienų rezga valdžia dėl darbo grupės, kuriai būtų pavesta patobulinti Ukrainos konstituciją ir valdžios sistemas, suformavimo, rodo, kad nėra valios ir noro sukurti šalyje stabilumą”, – sakė V.Juščenka.

Jis priminė, kad Ukraina turi unikalią galimybę išspręsti visas struktūrinio pobūdžio problemas, kurios atsirado, kai 2004 metų gruodį buvo priimtos konstitucinės pataisos.

Nacionalinės vienybės forumo mitinge dalyvavo nuo 35 iki 50 tūkstančių žmonių. Kijeve vyksta ir vyriausybės opozicijos šalininkų mitingai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.