JAV numatė smūgio Iranui datą, teigia šaltiniai Rusijos žvalgybos struktūrose

JAV jau numatė smūgio Iranui datą – ataka prieš šią šalį gali būti surengta balandžio 6 dieną 4 val. ryto vietos laiku, remdamasi vienu žvalgybos naujienų analizės tinklalapiu, rašo žinių svetainė „NEWSru.com”.
Tai, remdamasi šaltiniais Rusijos žvalgybos struktūrose, tvirtina Jeruzalėje redaguojama interneto svetainė „Debka”. Ši svetainė, analizuojanti terorizmo, saugumo, žvalgybos ir politikos Artimuosiuose Rytuose klausimus, yra artima Izraelio specialiosios tarnyboms.

Kiek anksčiau Rusijos naujienų agentūros, taip pat remdamosi Rusijos žvalgybai artimais neįvardytais šaltiniais, irgi pranešė, kad JAV aktyviai rengiasi suduoti smūgį Iranui.

Pasak prieštaringai dėl šaltinių nepatikimumo vertinamos izraeliečių svetainės, operacija, kuriai suteiktas kodinis pavadinimas „Įgėlimas” (Bite), truks apie 12 valandų. Per tą laiką ketinama suduoti seriją galingų raketų smūgių branduoliniams Irano objektams.

„Debka” teigimu, sausumos invazija nėra planuojama. Kaip jai teigė neįvardyti šaltiniai, šia operacija būtų siekiama grąžinti Irano branduolinės programos įgyvendinimą į tą lygį, kokį ji buvo pasiekusi prieš kelerius metus.

Informacija, kad Iranui netrukus gali būti smogti oro smūgiai, pastarosiomis dienomis buvo aptariama ir ne vienoje Rusijos žiniasklaidos priemonėje.

Jos savo ruožtu irgi rėmėsi informacija, gauta iš neįvardytų šaltinių Rusijoje, esą artimų žvalgybos struktūroms. Vakarų valstybių žiniasklaida, vasarį pirmoji paskelbusi apie galimą Irano puolimą, šį kartą atkakliai tyli.

Pasak „Debka”, naujausi žvalgybos duomenys rodo, kad JAV numatė galimus taikinius Irano teritorijoje, o šią savaitę Persijos įlankos metu vykusių didelių karinių pratybų metu parengė operacijos planą.

Pasak vieno šaltinio, amerikiečių karinė vadovybė bus pasirengusi atakai pirmoje balandžio pusėje, tačiau sprendimą dėl karinės operacijos pradžios turės priimti politinė JAV valdžia.

Vis dėlto Vašingtonas ne kartą tvirtino, jog neketina kariauti su Iranu.

Tokių tvirtinimų yra pareiškęs Pentagono vadovas Robertas Gatesas (Robertas Geitsas), taip pat valstybės sekretorė Condoleezza Rice (Kondoliza Rais) ir pats prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas).

Nors Baltieji rūmai teigia, jog negalima atmesti jokio scenarijaus, jie pabrėžia, kad Irano branduolinės problemą galima išspręsti tik diplomatiniais keliais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.