Mokesčių inspektorius nežino kaip gavo kyšį

„Nežinau, kaip tie pinigai pateko į mano kišenę”, – taip vakar Klaipėdos rajono apylinkės teisme teisinosi buvęs mokesčių inspekcijos darbuotojas. Nukentėjusiuoju tapęs verslininkas tikina, kad kyšio valstybės tarnautojas reikalavo.

Vakar į teismo suolą sėdo buvęs Valstybinės mokesčių inspekcijos Gargždų skyriaus Nepriemokų išieškojimo skyriaus specialistas Ričardas Sargūnas. Prokurorai, remdamiesi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliktu tyrimu, vyrą kaltina kyšininkavimu – esą jis iš verslininko Roberto Bagdonavičiaus reikalavo 1 tūkst. litų kyšio.

Pinigų prašyta už tai, kad inspekcija neperduotų antstolių kontorai medžiagos dėl 14 tūkstančių litų skolos išieškojimo į valstybės biudžetą už individualiai veiklai priskaičiuotus mokesčius bei delspinigius, ir šį apmokėjimą atidėtų. R. Bagdonavičius sako inspektoriaus reikalavimus supratęs kaip šantažą.

„Jis skambino mano motinai, sakė, įduos antstoliams. Aš po pirmo skambučio atvažiavau į mokesčių inspekciją ir sutvarkiau reikiamus dokumentus. Nepaisant to, valdininkas prašė pinigų – aš ir daviau”, – sakė R. Bagdonavičius.

Verslininko ir mokesčių inspekcijos darbuotojo pokalbiai buvo įrašinėjami. Anot R. Bagdonavičiaus, STT agentų pažymėtus pinigus inspekcijos koridoriuje jis R. Sargūnui sukišęs į kelnių kišenę.

R. Sargūnas tikina pinigų neėmęs. „Negaliu paaiškinti, kaip pinigai atsidūrė mano kišenėje. Aš jų tikrai neėmiau ir pats į kišenę neįsidėjau”, – sakė mokesčių inspekcijoje nebedirbantis vyras.

Kaltinamuoju tapęs R. Sargūnas tikina verslininkui tik norėjęs priminti pareigą sumokėti mokesčius per nurodytą terminą. Vėliau esą pavykę susitarti, kad skola biudžetui bus sumokėta dalimis per tris mėnesius. Pirmoji įmoka esą ir buvusi 1 tūkst. litų.

„Verslininkas turbūt suprato, kad pinigai man, tačiau aš jų neėmiau”, – tikino kaltinamasis.

R. Bagdonavičius aiškino kitaip: „R. Sargūnas sakė: „Mes atsidėsim tau mokėjimą, bet man sumokėk pinigus, ir viskas bus sutvarkyta. Paaiškėjo, kad valstybės tarnautojas ima kyšį už savo tiesiogines pareigas”.

Už kyšininkavimą gresia teisės dirbti valstybės tarnyboje netekimas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.