Balandžio 1-oji vairuotojams – ne pokštas

Nuo rytojaus Kelių eismo taisyklės (KET) Lietuvoje vairuotojams leis važiuoti kiek kitaip – bus galima nebenaudoti žieminių padangų, o automagistralėje spustelėti iki 130 km/h greičio. Dar po dešimties dienų teks pasikeisti ir dygliuotas padangas.

KET byloja, kad nuo balandžio 1-osios jau galima keisti žiemines padangas į vasarines. Eksploatuoti transporto priemones, kurių leidžiama maksimali masė ne didesnė kaip 3,5 t, su vasarinėmis padangomis draudžiama nuo lapkričio 10 dienos iki balandžio 1 dienos.

Dar viena svarbi data padangų naudojimo klausimu bus balandžio 10-oji – nuo tos dienos iki lapkričio draudžiama važinėti automobiliais su dygliuotomis padangomis.

Lietuvos automagistralėmis lengvaisiais automobiliais nuo balandžio 1 dienos iki lapkričio 1 dienos leidžiama važiuoti maksimaliu 130 kilometrų per valandą greičiu, motociklais ir krovininiais automobiliais (iki 3,5 t) – ne greičiau 110 km/h.

Saugaus eismo specialistai pataria nepamiršti, kad magistralinio kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda atkarpa tarp Vilniaus ir Kauno nėra automagistralė – šis ruožas traktuojamas kaip paprastas kelias, todėl maksimalus leistinas greitis jame yra tik 90 km/h, išskyrus 12-13 km ilgio greitkelio ruožą ties Rumšiškėmis, kur galima važiuoti 110 km/h greičiu.

Bazinis maksimalus važiavimo keliais greitis nesikeičia – 90 km/h, gyvenvietėse – 50 km/h.

Nesikeičia ir šviesos prietaisų naudojimo aspektai – važinėti su įjungtais artimųjų šviesų žibintais privaloma visus metus.

Vykstantiems į kaimynines šalis primename, kad Lenkijoje maksimalus leistinas greitis yra 130 km/h, Rusijoje – 110, Latvijoje – 90, Estijoje – 110 km/h. Šviesos prietaisų naudojimas visus metus iš šių šalių privalomas tik Latvijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.