Rūta Ščiogolevaitė: „Teisybės neieškosiu!”

Profesionali dainininkė, buvusi „Lietuvos šokių dešimtuko” šokėja, šiųmetės atrankos į Euroviziją antrosios vietos laimėtoja Rūta Ščiogolevaitė piktinasi šio konkurso netvarka, tačiau tikina nesanti revoliucionierė, kad imtųsi teisybės ieškoti. Šiuo metu mergina siekia pastovumo, svajoja apie netrukus pasirodysiantį naujausią solinį albumą bei smagiai leidžia laiką su buvusiu šokių partneriu, dabartiniu gyvenimo draugu Deividu Meškausku.
Nuo Eurovizijos atrankos finalo praėjo beveik mėnuo, tačiau diskusijos apie konkurso atranką netyla iki šiol. Daugelis piktinasi, jog į Helsinkį atstovauti Lietuvai važiuoja ne tie, kas turėtų. Kai kurių nuomone, šiemet atstovauti Lietuvai turėjo dainininkė Rūta Ščiogolevaitė. Ji ir yra Eurovizinio skandalo epicentre. Tačiau atlikėja tikina per daug nesureikšminanti savo pralaimėjimo ir jau kitą dieną po Eurovizijos atrankos finalo apie konkursą stengėsi nebegalvoti. Rūta tikina, jog atranka į didįjį Eurovizijos konkursą didelių nuoskaudų nepaliko, tačiau ją šiek tiek erzina finale viręs chaosas.

„Atrankos finalas vyko visiškai netvarkingai, tačiau nesu revoliucionierė, kad imčiausi tvarką įvedinėti. Tai – konkurso organizatorių problemos, nežadu dėl jų sau nervų gadinti”, – dėstė atlikėja.

„Negimiau būti pirma”

Pirmajame balsavime buvusi neabejotina lyderė, po pakartotino balsavimo už tris finalistus ji staiga peršoko į antrąją vietą, o į pirmąją pakilo iki tol trečiojoje vietoje buvusi muzikantų grupė „4Fun”. Tai sužinojusi Rūta apsiverkė. Jos ašaras įamžino, o vėliau ir paviešino spaudos fotografai. Dainininkė piktinasi, jog tų nuotraukų, kuriose ji verkia, interpretavimas yra pernelyg išpūstas. „Tų ašarų buvo kur kas mažiau, negu rašoma spaudoje. Nubraukiau kelias, kadangi per vieną vakarą iškęsti du balsavimus nėra labai lengva. Nereikia galvoti, kad maivausi, tiesiog konkursui ilgai ruošiausi, skyriau daug laiko, buvo nesmagu eilinį kartą likti antrai”.

Užpernai merginos dalyvavimas Eurovizijos atrankoje irgi baigėsi antrąja vieta. Tarptautiniame konkurse „Fizz Superstar”, „Lietuvos šokių dešimtuko” projekte ji taip pat iškovojo tą pačią „užburtą” vietą.

Dar prieš šiųmetę Eurovizijos atranką mergina guodėsi, kad yra tarsi gimusi likti antra. Tačiau dabar atlikėja tikina taip sakiusi juokaudama. Rūta tiki likimu, tačiau nemano, jog būtent likimas jai vis siunčia antrąją vietą.

„Juk ne visada viską lemia tik užimta vieta. Kai Eurovizijos atrankoje prieš dvejus metus užėmiau antrąją vietą, likau nepastebėta, o dabar… Tačiau vis vien galiu prisipažinti, jog būti antrai – menkas malonumas”, – dėstė R.Ščiogolevaitė. Anot jos, antros vietos laimėtojui sunku susidoroti su vidine graužatimi, kuri vis primena: iki pirmos vietos tetrūko vieno žingsnelio, kurio nežengei.

Investicija – per 10 tūkstančių litų

Šiųmetis dalyvavimas atrankoje į Eurovizijos dainų konkursą Rūtai buvo jau trečias. Šiemečiame pasirodyme dainininkė labiausiai pasitikėjo savo daina. Be to, į pasiruošimą konkursui investavo daugiausia per visus trejus metus pinigų – gerokai per 10 tūkstančių litų.

Nors ir nepasiekė tikslo Suomijoje atstovauti Lietuvai, Rūta Ščiogolevaitė tikina nesielvartaujanti dėl pasirodymui išleistų pinigų. „Šiaip ar taip, buvo visai smagu rimčiau padirbėti ir pasiruošti konkursui, nors ir nelaimėjau”, – sakė ji.

R.Ščiogolevaitė prisiminė posakį, jog be „minimaliai didelių” investicijų į konkursą gerai pasirodyti galimybių beveik nėra. Rūta sako, kad posakis ginčytinas, tačiau ji su juo iš dalies sutinka.

Pavargo nuo projektų

Pastaruoju metu Lietuvos televizijos kanaluose kaip grybai po lietaus pradėjo dygti įvairūs TV projektai. Tai – ir TV3 šokių ant ledo šou „Ledo žvaigždės”, LNK ir LTV muzikiniai šou „Žvaigždžių duetai” bei „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas”. Sklando gandai, jog Rūta Ščiogolevaitė buvo kviečiama dalyvauti beveik visuose čia išvardytuose projektuose, tačiau kažkodėl nė viename jų dalyvauti nesutiko.

Rūta patvirtino, kad kvietimų dalyvauti šiuose šou sulaukė, o atsisakė šio malonumo tik dėl laiko stygiaus. „Vien „Lietuvos šokių dešimtukui” teko paaukoti pusmetį, o dar pasiruošimas Eurovizijai… Dabar tesinori nuo visko atsipūsti ir grįžti į senas vėžes”, – atviravo dainininkė ir šokėja Rūta Ščiogolevaitė.

NML šansų laimėti nemato

Dainininkė dalyvauja LNK muzikinių kovų laidoje „Nacionalinė muzikos lyga”. Rūtos nuomone, ne visai teisinga yra sakyti, kad ten ji kovoja.

„NML galiu parodyti savo naujausią kūrybą, dainas, kurias retokai groja radijo stotys. Tačiau toje laidoje kautis dėl išlikimo būtų beprasmiška. Visi žinome, kas šiuo metu Lietuvoje populiariausi ir už ką žmonės gausiausiai balsuoja. Kol bus Vudis, Mino ar Radžis, tokiems dainininkams kaip aš apie aukštas pozicijas laidose, panašiose į NML, neverta nė galvoti”, – sako R.Ščiogolevaitė.

Vestuvių nebus

Rūta Ščiogolevaitė, dalyvaudama „Lietuvos šokių dešimtuke”, itin susibičiuliavo su savo šokių partneriu Deividu Meškausku. Tačiau Rūta ir Deividas pora yra ne tik ant parketo. Dar ne taip seniai abu dievagojosi, kad juos sieja tik šokiai. Tačiau ne per seniausiai šokėjas Deividas Meškauskas vis dėlto neištvėrė ir vienam žurnalui atskleidė – jis ir Rūta iš tiesų yra pora.

Paklausta, kaip įsivaizduoja savo ir Deivido ateitį, Rūta komentuoti asmeninį gyvenimą atsisakė. Tik užsiminus, ar artimiausiu metu galima tikėtis jųdviejų jungtuvių, R.Ščiogolevaitė patikino, jog bent kol kas ji apie tai negalvoja.

Artimiausias tikslas – albumas

Vienintelis ir didžiausias dabartinis atlikėjos Rūtos Ščiogolevaitės tikslas – išleisti naują solinį albumą. Atlikėja tikina, jog įrašai jau beveik baigti, ir albumą gerbėjai galės įsigyti dar iki vasaros pradžios.

Kuo užsiims, kai bus išleistas albumas, atlikėja tikina dar nesugalvojusi. Jai svarbiausia, kad viskas nusistovėtų, tik tada galvos apie rimtesnius planus ar veiklą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.