Policija primena vairuotojams persimontuoti dygliuotas padangas

Policija primena vairuotojams, kad nuo sekmadienio, balandžio 1-osios, keičiasi kai kurios vairavimo sąlygos.
Greičio mėgėjams lengvaisiais automobiliais automagistralėmis nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 1 d. leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 130 km/h greičiu. Nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 1 d. maksimalus leistinas greitis automagistralėse buvo ne didesnis kaip 110 km/h.

Pagal Kelių eismo taisykles, kituose užmiesčio keliuose maksimalus leistinas greitis yra 90 km/h, jeigu kitaip nenurodo kelio ženklai.

Policija taip pat primena, kad nuo balandžio 10 d. iki lapkričio 1 d. draudžiama eksploatuoti transporto priemones su žieminėmis dygliuotomis padangomis. Žiemos sezono metu – nuo lapkričio 10-sios iki balandžio 1 d. buvo draudžiama eksploatuoti automobilius su vasarinėmis padangomis.

Vairuotojai dar turi 10 dienų pasikeisti dygliuotas padangas. Kelių eismo taisyklės nedraudžia vasarą važinėti automobiliais su žieminėmis nedygliuotomis padangomis. Vis dėlto eismo saugumo specialistai atkreipia dėmesį, jog žieminių padangų stabdymo ir kitos charakteristikos šiltu metu žymiai blogesnės negu vasarinių padangų, todėl vasarą rekomenduojama automobilius „perauti” į vasaros „avalynę”.

Policija taip pat ragina vairuotojus nepamiršti dienos metu įjungti automobilių artimųjų žibintų šviesų bei segėti saugos diržų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.