Už prastą darbą – daugiau pinigų

Nors klaipėdiečiai už šiukšlių išvežimą privalės mokėti net trečdaliu brangiau, jie priversti skęsti atliekose.

Politikai vakar nusprendė, kad nuo kitų metų sausio 1 dienos už šiukšlių išvežimą bus renkama vietinė rinkliava. Taip esą siekiama, kad mokesčius sumokėtų visi Klaipėdoje registruoti fiziniai ir juridiniai asmenys.

Tačiau toks sprendimas net trečdaliu padidins gyventojų išlaidas. Šiuo metu klaipėdiečiai už šiukšlių išvežimą per metus vidutiniškai moka 1,92 lito už vieną buto kvadratinį metrą. Nuo kitų metų mokestis išaugs iki 2,52 lito.

Deja, mokesčiai keliami ne dėl gero šiukšliavežių darbo.

Klaipėdiečiai kone kasdien skundžiasi, kad iš jų kiemų neišvežamos atliekos, pastarąsias keturias paras šiukšlynu buvo paverstas visas miestas.

Atliekose ypač skendėjo pietinė miesto dalis. Perpildyti konteineriai, toks pat kiekis šiukšlių šalia jų į neviltį varė Aplinkos kokybės skyriaus vedėją Daivą Berankienę.

„Situacija tokia, kad verkti norisi. Šiukšlės nevežamos nuo sekmadienio. Jų kalnai priviliojo muses, varnas, kirus. Paukščiai atliekas išnešiojo kone po visą miestą. Šiukšles pietiniame rajone išveža bendrovė „Specialus autotransportas”. Jos atstovas net nebekelia telefono ragelio”, – piktinosi D.Bernankienė.

„Specialaus autotransporto” atliekų rinkodaros direktorius Virgilijus Šidlauskas teigė, kad šiukšlės iš daugiabučių namų, kuriuos administruoja bendrovė „Laukininkų valda”, kiemų nebuvo vežamos tik dvi dienas.

Antradienį, kai reikėjo vežti šiukšles, sugedo vienos šiukšliavežės sankaba. Todėl mašina dvi dienas buvo remontuojama. „Kitų mašinų pasiųsti negalėjome, nes jos taip pat apkrautos”, – sakė V.Šidlauskas. Jis garantavo, kad iki vakar vakaro visos atliekos bus išvežtos ir šiandien miestas bus švarus.

„Specialus autotransportas” šiukšles veža iš daugiau nei trečdalio miesto teritorijos.

„Laukininkų valdos” direktorė Galina Kontrauskienė tikino, kad šiukšlėse paskendusiems gyventojams bus suskaičiuoti mažesni mokesčiai už atliekų išvežimą.

„Specialiam autotransportui” nemokėsime už vieną dieną, todėl ir žmonėms mokesčiai bus mažesni”, – teigė G.Kontrauskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.