Parlamentarai linkę sprendimą dėl leidimų dirbti su slapta informacija perduoti Seimui

Seimas po svarstymo pritarė nutarimo projektui, kuriuo siūloma sprendimus, susijusius su leidimų dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija panaikinimu Seimo nariams, spręsti Seimo nutarimu.
Už minėtąjį nutarimo projektą po svarstymo balsavo 46 parlamentarai, prieš – 25, susilaikė – 3.

Iki šiol leidimus dirbti su slapta medžiaga panaikina Seimo vadovas Valstybės saugumo departamento (VSD) teikimu.

Minėtasis nutarimo projektas Seimo posėdžių sekretoriate užregistruotas po to, kai VSD vadovas Arvydas Pocius kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Muntianą su siūlymu panaikinti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkui Algimantui Matulevičiui teisę dirbti su slapta informacija, teigdamas, jog parlamentaras, pildydamas anketą gauti tokį leidimą, nuslėpė savo biografijos faktus – ryšius su sovietų saugumu.

Tačiau šią savaitę Seimo valdyba paliko teisę A.Matulevičiui dirbti su įslaptinta informacija.

Pasak Seimo pirmininko, specialiu pavedimu sudaryta komisija nustatė, jog nėra surinkta pakankamai įrodymų, kad A.Matulevičius turėjo kontaktų ir ryšių, kuriuos nuslėpė.

A.Pocius prieš dvi savaites Seime pareiškė, jog surinkta pakankamai medžiagos, patvirtinančios, jo teigimu, Seimo NSGK pirmininko A.Matulevičiaus ryšius praeityje su sovietų KGB. Tuo tarpu Liustracijos komisija pasigedo dokumentų, galinčių įrodyti A.Matulevičiaus bendradarbiavimą su KGB.

A.Matulevičius apskundė VSD vadovą teismui, kaltindamas jį šmeižtu ir reikalaudamas 100 tūkst. litų kompensacijos už neturtinę žalą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.