Zodiakas (Zodiac)

„Zodiakas” – tai kiek pakoreguota istorija apie realią 1970-ųjų bylą. Serijinis žudikas erzina San Francisko policiją be paliovos siuntinėdamas laiškus ir paslaptingas žinutes, o bylos tyrėjus ir reporterius, atkakliai ieškančius žudiko, byla tiesiog apsėda. Filmas yra sukurtas pagal Roberto Greismito knygą ir pasakoja apie detektyvų ir žurnalistų, susijusių su šia garsia byla, gyvenimus ir karjeras.

„Aš daugiau nebeskelbsiu, kada ketinu įvykdyti žmogžudystę, tai įvyks ir atrodys kaip eilinis apiplėšimas, nužudymas iš pykčio ar atsitiktinis nelaimingas atsitikimas”…(969 m. laiškas).
Tai sena byla, tačiau lig šiol nepamiršta. Serijinio žudiko istorija – žudiko, kuris niekad nebuvo pagautas, kuris baimėje laikė San Franciską, iš proto varė visą San Francisko policiją. Jis nužudė jauną poilsiaujančią porą, po kiek laiko nušovė taksi vairuotoją…Penktuoju laišku žudikas įspėjo, kad taikysis į mokyklinį autobusą, pilną moksleivių. San Franciskas tapo panikos miestu. Bylos ėmėsi detektyvai Toschi ir Armstrongas, apie bylą visuomenę informuodavo reporteris Avery – jie greitai tapo miesto įžymybėmis. Dar didesne įžymybe buvo Zodiakas – žudikas…
Zodiakas visuomet būdavo vienu žingsniu priekyje – detektyvai nuolat lipo ant kulnų, bet jiems nepavykdavo pergudrauti žudiko. Greitai tai tapo labai asmeniška. Pelės ir katės žaidimas įtraukė detektyvus, pakeitė jų gyvenimus… Bylos tyrimas pasiekė 10.000 puslapių; buvo apklausiama šimtai liudininkų, spendžiami spąstai… Įtariamaisiais galėdavo tapti kiekvienas. Pirmuoju įtariamuoju buvo mokyklos mokytojas, netrukus pašalintas iš mokyklos ir įkalintas už mokinių persekiojimą…Tačiau tikrasis žudikas buvo laisvėje…

Zodiakas (Zodiac) Kriminalinis trileris

Režisierius: David Fincher („Septyni”, „Kovos klubas”, „Panikos kambarys”)

Vaidina: Jake Gyllenhaal („Donie Darko”, „Diena po rytojaus”, „Kuprotas kalnas”, „Desantininkai”) Robert Downey Jr. („Gotika”, „Bučiuok, bučiuok, šauk, šauk „, „Labanakt ir sėkmės” „Neįžvelgiamas pasaulis”)

Mark Ruffalo ( „Jausmų galia”, „Staiga trisdešimties”, „Sklinda gandai”)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.