Neatmetama, kad įkaitų drama Maniloje galėjo būti politinis triukas

Pagrobėjai, kurie trečiadienį Filipinų sostinėje daugiau nei devynias valandas autobuse įkaitais laikė mažus vaikaus ir jų mokytojus, turėjo granatas be sprogdiklių, ir valdžia aiškinasi, ar ši įkaitų drama nebuvo tik politinis triukas.
Du vyrai, ginkluoti granatomis, automatu „Uzi” ir revolveriu, užgrobė autobusą, kuriame buvo 26 darželinukai ir trys auklėtojai, o prie Manilos miesto rotušės vykusi įkaitų drama prikaustė visuomenės dėmesį.

Radijo stotis, remdamasi Manilos policijos Sprogmenų ir artilerijos šaudmenų padalinio pareigūnais, pranešė, kad granatos, kurias turėjo nusikaltėliai, buvo tikros, tačiau be sprogdinimo mechanizmo. Apie kitus jų turėtus ginklus kol kas neturima žinių.

„Iš pat pradžių ėmėme svarstyti politinio motyvo galimybę, – radijo stočiai sakė Manilos meras Jose Atienza (Chosė Atjensa). – (Rinkimų) kampanijos sezonas artėja prie kulminacijos. Tai gali būti kažkokių žmonių politinių priemonių dalis, ir mes tai aptarėme”.

Vienas iš užpuolikų, Junas Ducatas (Chunas Dukatas), 2001-aisiais dalyvavo rinkimuose į Atstovų Rūmus, tačiau pralaimėjo. Gegužę Filipinuose vyks Kongreso rinkimai.

„Ar Junas Ducatas veikė vienas, ar už jo stovi kažkokia politinė figūra? Turime įvertinti ir tokią galimybę”, – sakė J.Atienza.

Visi įkaitai vakare buvo paleisti ir po apžiūros ligoninėje grįžo namo. Niekas iš jų nenukentėjo.

Tarp derybininkų, kurie tarėsi su užpuolikais dėl įkaitų paleidimo, buvo ir senatorius bei gubernatorius, kuris gegužę dalyvaus rinkimuose į Senatą. Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip jie lydi iš autobuso įkaitų pagrobėjus, sutikusius pasiduoti policijai.

Policija sakė, kad J.Ducatas ir jo bendrininkas yra areštinėje. Jiems bus pareikšti kaltinimai dėl pagrobimo, neteisėto sulaikymo ir neteisėto ginklų laikymo.

J.Ducatas įkūrė darželį, kurio auklėtinius trečiadienį buvo paėmęs įkaitais, ir buvo populiarus žmogus Tondo rajone, kuriame yra ši įstaiga. Kai kurie tėvai įkaitų dramos metu sakė esą tikri, kad J.Ducatas nenuskriaus jų vaikų ir netgi jį užjautė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.