Britai pripažino „Nemateko” produkcijos kokybę

ŽŪB „Nematekas” įteiktas BRC sertifikatas, liudijantis, kad bendrovės produkcija (paukštiena) atitinka Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos tinklų konsorciumo keliamus reikalavimus.
„Šis sertifikatas – tai dar vienas „Nemateko” darbo įvertinimas. Bendrovei jis svarbus, nes įrodo, kad pirkėjai gali būti ramūs dėl mūsų produkcijos kokybės”, – sakė „Nemateko” direktorė Egidija Vaicekauskienė.

BRC (British Retail Consortium – Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos konsorciumo) sertifikatas – tai dokumentas, įrodantis, kad gaminys atitinka Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos konsorciumo keliamus reikalavimus. Pirmą kartą tiekėjai pagal šiuos reikalavimus pradėti sertifikuoti 1998 metais. Prekybos tinklams nusprendus neparduoti vis prastesnių, bet pigesnių maisto produktų, konsorciumas nustatė visiems tiekėjams vienodus kokybės rodiklius. Dabar pirkdamos produkciją kompanijos derasi tik su tais gamintojais, kurie turi BRC sertifikatą.

„BRC sertifikavimo sistema naudinga tiek gamintojams, tiek prekybos tinklams, tiek vartotojams. Sertifikuoti gamintojai įgyja konkurencinį pranašumą, o vartotojai žino, kad tokių maisto produktų saugumas bei kokybė griežtai kontroliuojama – nuo žaliavų tiekėjų iki produkto patekimo į parduotuvės lentynas”, – vardija prekybininkų įžvelgiamus sertifikato privalumus Charles Woolley, „Rectory Foods” generalinis direktorius

Prieš įteikiant sertifikatą Anglijos kompanija „Micron2” atliko „Nemateke” auditą. Taip pat buvo vertinama, ar bendrovės įsigyjama žaliava, jos perdirbimas, produkcijos sandėliavimas ir pan. atitinka sertifikato nustatytus standartus. Tikslūs reikalavimai keliami ir personalo bei vadovų kompetencijai.

2006 metais „Nematekas” į Didžiąją Britaniją eksportavo 290,8 tonų produkcijos. 2005 metais šis skaičius siekė 110,7 tonų. Tikimasi, kad gavus BRC sertifikatą eksporto apimtys į šią šalį dar padidės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.