Lenkai norėtų aktyvioje politikoje vėl matyti buvusį prezidentą Kwasniewskį

Dvi kadencijas prezidentavusį Aleksandrą Kwasniewskį (Aleksandrą Kvasnevskį), kuris beveik dešimtmetį buvo populiariausias Lenkijos politikas, daugiau kaip pusė šalies gyventojų vėl norėtų matyti aktyvioje politikoje.
Dienraščio „Rzeczpopspolita” užsakymu atlikta apklausa rodo, jog 34 proc. lenkų mano, kad A.Kwasniewskio sugrįžimas į politiką būtų naudingas, o 17 proc. – kad labai naudingas. Priešingos nuomonės laikėsi 39 proc. apklaustųjų.

Apklausa rodo, jog buvusį šalies prezidentą remia daugiausia jaunimas – jo sugrįžimo į politinę areną norėtų net 63 proc. 18-29 metų amžiaus žmonių.

Į klausimą, ar buvęs prezidentas turėtų kurti naują partiją, ar prisijungti prie kurios nors dabartinės, 47 proc. apklausos dalyvių atsakė, kad būtų geriau, jei A.Kwasniewskis paremtų kurią nors dabartinę politinę grupuotę.

Pastaruoju metu buvusio prezidento pavardė vis dažniau mirga šalies spaudoje.

Jo populiarumui nepakenkė net tai, kad buvęs Lenkijos premjeras ir Seimo pirmininkas Jozefas Oleksy (Juzefas Oleksis) kalbėdamasis su žinomu verslininku Aleksandru Gudzowaty (Aleksandru Gudzovatu), kuris šį pokalbį įrašė, išreiškė abejones dėl to, ar A.Kwasniewskis sąžiningu būdu sukaupė savo turtą – apie 2 mln. zlotų (1,8 mln. litų).

Pats eksprezidentas komercinei televizijai TVN24 sakė, jog yra įsitikinęs, kad klausomasi jo pokalbių.

Politikos apžvalgininkų nuomone, daug kas Lenkijoje nenorėtų A.Kwasniewskio sugrįžimo į politiką, nes jis nustelbtų dabartines politikos „žvaigždes”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.