EMP ir studentų akcija – Laisvė sandėliukams!

Kovo 29 d. UAB ,,Elektroninių mašinų perdirbimas” (EMP) kartu su Vilniaus universiteto Studentų gamtininkų mokslinės draugijos studentais pradeda projektą Vilniaus Naujamiesčio seniūnijos gyventojams ,,Suteik atliekoms naują gyvenimą”. Jo tikslas – skatinti bendruomenę rūšiuoti, ištirti, ką gyventojai žino apie atliekas ir kas juos paskatintų rūšiuoti. Naujamiesčio bendruomenei ruošiami renginukai-pristatymai ir organizuojamas atliekų išvežimas, o gyventojai, atidavę atliekas, gaus nuolaidų kuponus naujai buitinei technikai pirkti.

,,EMP teigiamai vertina studentijos iniciatyvas imtis įvairių aplinkosauginių akcijų ir mielai remia ieškančius erdvės savo minčių įgyvendinimui. Tai jau nebe pirmas bendras projektas su akademine bendruomene ir, tikimės, kad tai bus paskata prisijungti ir kitiems”, – teigia EMP projektų vadovė Aušra Urnikytė.

,,Projekto pavadinimas ,,Suteik atliekoms naują gyvenimą” primena, kad kiekvienas nebereikalingas ar neveikiantis daiktas, gali tapti antrine žaliava naujam įrenginiui pagaminti – senas daiktas virsta nauju, jį perdirbus. O pats akcijos šūkis ,,Laisvė sandėliukams” agituoja nekaupti atliekų kur nors tamsiuose kampeliuose, o juos atiduoti perdirbti,” – teigia viena iš projekto dalyvių, ekologijos studentė Agnė Staugaitytė.

Studentai tikisi, kad geru pavyzdžiu pavyks užkrėsti savo bendraamžius (ir net tik gamtininkus), kurie kol kas vangiai prisideda prie aplinkosauginių projektų. ,,Mums ne vis vien, kokioj aplinkoj gyvenam. Noris įrodyt, kad netik kalbam, bet ir darom…” – teigia kitas projekto dalyvis Povilas Baltuševičius.

Oficiali projekto svetainė – www.atliekos.visiems.lt, kuri talpins visas naujienas ir anketavimo rezultatus.

Projekto programa:

I. Akcija Naujamiesčio bendruomenės nariams ,,Laisvė sandėliukams”:
Kovo 29 d. 12.50 val. J.Basanavičiaus mokyklos aktų salėje (S.Konarskio g. 27)
Balandžio 12 d. VU Gamtos mokslų fakultete (M.K.Čiurlionio g. 21/27)
Balandžio 19 d. VU Medicinos mokslų fakultete (M.K.Čiurlionio g. 21)
Žmonės gatvėse apie atliekų rūšiavimą informuos velomobilis su EMP socialine reklama ir akcijos ,,Rink baterijas” simbolis Bateriukas.

II. Atliekų išvežimas

Nemokamas atliekų (senos buitinės technikos, išeikvotų baterijų, senų kompaktinių diskų ir kt.) išvežimas prie buitinių atliekų konteinerių (tikslesnį išvežamų atliekų sąrašą galima sužinoti nemokamu numeriu 8 800 10 108 arba projekto interneto svetainėje).
Balandžio 3 d. 14-15 val. M.K.Čiurlionio g. 35 ir 86, Raseinių g. 8;
Balandžio 26 d. 14-15 val. Nočios g. 10, K.Donelaičio g. 16;

Negalinčius pristatyti atliekų į minėtas vietas, prašome skambinti nemokamu numeriu 8 800 10 108.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.