Oreiviai skelbia sezono pradžią

2007 m. kovo 29 d. Oreivystės centras, vienijantis per 10 pilotų, per 70 profesionalių oreivystės entuziastų ir kelis tūkstančius oreivystės mėgėjų, skelbia oreivystės sezono pradžią. Nuo šiol Lietuvos gyventojus ir svečius spalvingi didžiuliai oro balionai džiugins kiekvieną gražią dieną.

„Paprastai oro balionais pradedama skraidyti balandžio mėnesį, kai galutinai ištirpsta sniegas, išdžiūsta žemė ir stabilizuojasi orai. Tačiau šiais metais pavasaris atėjo kur kas anksčiau ir atsinešė itin gerą orą. Tikimės, kad šis sezonas bus
išskirtinai palankus oreivystei”, -sako Aurimas Vengrys, Oreivystės centro direktorius plėtrai.

Oreivystės centro pilotai planuoja skrydžius virš Vilniaus miesto jau šiandien 18.30 val. Vingio parke. Per metus Oreivystės centras planuoja atlikti per 400 skrydžių, paskraidinti per 2000 žmonių, surengti keletą įspūdingų oro balionų renginių, pasiekti keletą naujų rekordų.

„Mums svarbu, kad kiekvienas galėtų bent trumpam atsiplėsti nuo rūpesčių: pakilti į dangų ar bent pasigėrėti skraidančiais oro balionais. Mums svarbu, kad Vilnius būtų šiltas ir spalvingas miestas, o Lietuva – oreiviška ir tolerantiška šalis”, – sako Oreivystės centro atstovas.

Šiais metais Lietuvos padangę puoš keletas naujų išskirtinio dydžio oro balionų. Oreivystės centras prognozuoja, kad kasdien, kai bus tinkamas oras, vienu metu startuos mažiausiai 5 oro balionai, o vasaros pabaigoje iki 10 balionų.

Vilnius yra viena iš nedaugelio Europos sostinių, kur galimi skrydžiai oro balionais. Daugelyje kitų Europos sostinių dėl intensyvaus oro uostų darbo ir miestų specifikos skrydžiai oro balionais vyksta tik priemiesčiuose. Šis faktas ypač vilioja užsienio oreivius ir turistus.

Oreivystės sezonas truks iki spalio antros pusės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.