Ledo ritulininkams – prizininkų taurė

Jaunieji klaipėdiečiai Lietuvos ledo ritulio vaikų (gimusių 1997 ir 1998 metais) čempionate iškovojo bronzos medalius ir taurę.

Elektrėnuose vykusiame paskutiniajame čempionato etape, be uostamiesčio atstovų, varžėsi rokiškiečiai, vilniečiai, kauniečiai ir elektrėniškiai.

Privertė paprakaituoti

Mūsų „Akropolio” ledo ritulio ekipa net 15:3 įveikė Rokiškį, 3:7 turėjo pripažinti čempionato nugalėtojų elektrėniškių persvarą ir garbingai priešinosi sostinės atstovams – vienas rungtynes sužaidė lygiosiomis – 3:3, o kitas tik po atkaklios kovos pralaimėjo – 7:11.

Klaipėdiečiams šiame čempionato etape iš 28 įvarčių net 18 pelnė Emilis Krakauskas.

Tik pernai suburtos Klaipėdos ekipos treneris ir administratorius Eduardas Pavliukovas „Klaipėdai” sakė, kad toks pasiekimas – tai didelis žingsnis į priekį.

„Mes Lietuvos čempionate pradėjome žaisti tik nuo antrojo etapo. Sezono pradžioje prieš Vilniaus ir Elektrėnų komandas pralaimėdavome vos ne „sausu” rezultatu, o dabar varžovams jau teko gerokai pakovoti – rungtynės buvo apylygės. Vaikų žaidimo lygis akivaizdžiai pagerėjo”, – džiaugėsi jis.

Ledo ritulininkų padvigubėjo

Pats nuo vaikystės ledo ritulį lankęs ir nuolat suaugusiųjų čempionatuose žaidžiantis vyras džiaugėsi, kad pastaruoju metu jaučiamas šios sporto šakos pakilimas.

„Nors Klaipėdoje užsiimti ledo rituliu labai brangu. Šia sporto šaką kultivuojančių vaikų tėveliams už treniruotes per mėnesį tenka pakloti daugiau nei po 100 litų (anot jo, Kaune moka tik po 15 litų). Bet, nepaisant to, mieste lankančių ledo ritulį vaikų skaičius per sezoną padvigubėjo. Dabar Klaipėdoje ledo sportą lanko per pusę šimto vaikų. Net neabejoju, kad nors vienas iš jų ateityje galės drąsiai atstovauti šaliai pasaulinio lygio varžybose”, – mano E.Pavliukovas.

– Tiesiog savo iniciatyva stengiamės plėsti šią sporto šaką.

Maždaug nuo 1990-ųjų iki 1998-ųjų ledo ritulys Lietuvoje buvo beveik visiškai apmiręs.

Kai žlugo Sovietų Sąjunga, tuomet buvo apleistas ledo ritulys.

Per tuos metus gal buvo tik viena komanda Elektrėnuose.

Tiesiog šalyje nebuvo sąlygų užsiimti šia sporto šaka.

Mūsų mieste vėl pradėta treniruotis tik tuomet, kai atidaryta ledo arena „Laplandija”.

Visuose turnyruose – treti

Uostamiesčio vaikų ledo ritulininkai, skaičiuojant ir draugiškas rungtynes, šį sezoną žaidė net 37 rungtynes.

Iš trijų turnyrų parsivežė prizininkų taures.

Be Lietuvos čempionato, klaipėdiečiai trečiąsias vietas iškovojo Elektrėnuose vykusiame naujamečiame turnyre ir varžybose dėl Kretingos miesto mero Valerijono Kubiliaus taurės.

„Dabar bendradarbiaujame su kaliningradiečiais. Kitą mėnesį žadame žaisti draugiškas rungtynes tiek jų, tiek savo ledo arenoje. Be to, kitąmet būtent Kaliningrado atstovai svarsto prisijungti prie mūsų čempionato. Taigi konkurencija bus dar didesnė. Tačiau mes šį sezoną apšilome kojas, o kitą Lietuvos čempionatą realiai sieksime pirmosios vietos”, – teigė pašnekovas.

Be to, E.Pavliukovas užsiminė, kad svarsto galimybę kitą sezoną dalyvauti ne tik mūsų šalies, bet ir Latvijos bei Baltarusijos čempionatuose.

„Sulaukėme įvairiausių kvietimų, tačiau tik laikas parodys, kaip visi planai pavyks. Tiesiog noriu, kad vaikai kuo daugiau žaistų ir tobulėtų”, – mūsų dienraščiui sakė mažųjų ledo ritulininkų ugdytojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.