Nacionalinė kovos su korupcija programa 2006 praktiškai neįgyvendinta

Nacionalinė kovos su korupcija programa 2006 -aisiais praktiškai neįgyvendinta, paskelbė Seimo Antikorupcijos komisija, trečiadienį pritarusi išvadų dėl minėtosios programos įgyvendinimo projektui.
Pasak Antikorupcijos komisijos pirmininko Rimanto Dagio, atsakomybę dėl programos neįgyvendinimo turėtų prisiimti Seimas.

„Nustatėme, kad tik 52 procentai programoje numatytų priemonių buvo įvykdyta. Seimas pats patvirtino programą, tai turėtų jausti ir atsakomybę dėl jos, sieksime, kad Seimas apsvarstytų mūsų padarytas išvadas ir imtųsi kažkokių priemonių. Be to, artimiausiu metu išvadas išsiuntinėsime ministerijoms, kurios neįvykdė programoje numatytų darbų”, – BNS sakė Tėvynės sąjungos narys R.Dagys.

2006-ųjų spalį visos parlamentinės partijos pasirašė nacionalinį susitarimą dėl kovos su korupcija.

Pasirašydamos susitarimą, partijos deklaravo įsipareigojimą sukurti tokią kovos su korupcija sistemą, kuri leistų pasiekti žymų korupcijos sumažėjimą, tobulinti kovos su korupcija institucinę sistemą ir didinti jos efektyvumą, užtikrinti valstybės institucijų veiklos efektyvumą ir skaidrumą, kovai su korupcija sutelkti mokslo, verslo, žiniasklaidos ir kitus visuomenės atstovus

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Nacionalinė kovos su korupcija programa 2006 praktiškai neįgyvendinta"

  1. Janilionis

    Aiškėja,kodėl iš po žemių ištrauktos Bražuolės ir Abromavičiaus bylos.Tam,kad nukreipus dėmesį nuo išsišakojusios korupcijos ir ryšių.Nacionalinė programa su korupcija Seimui nerūpi,užimta paskutinė vieta tarp ES valstybių narių, net Adamkus bijo tuos ryšius pajudinti. Ramiau landžioti Bražuolės patiltyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.