Filipinuose įkaitų pagrobėjai paleido vaikus ir pasidavė policijai

Ginkluoti užpuolikai, kurie Filipinų sostinėje Maniloje užgrobė autobusą su ikimokyklinio amžiaus vaikais ir dviem mokytojais, trečiadienio vakarą paleido visus įkaitus ir pasidavė policijai.Ši įkaitų drama truko 10 valandų.

Iš pradžių įkaitais buvo paimti 32 vaikai, tačiau vėliau vienas vaikas buvo paleistas.

Kai kurie vaikai eidami iš autobuso atsisveikindami bučiavo juos įkaitais paėmusį darželio vadovą Amando „Juną” Ducatą (Amandą „Chuną” Dukatą).

A.J.Ducatas nesipriešindamas pasidavė pareigūnams, o dvi granatas, kuriomis buvo ginkluotas, atidavė politikui, kuris užgrobto autobuso viduje vedė derybas dėl įkaitų išlaisvinimo ir pagrobėjų pasidavimo.

Autobusą su vaikais užgrobę A.J.Ducatas ir du jo bendrininkai sakė, kad turi granatų bei revolverių, ir pareikalavo galimybės radijo bangomis kreiptis į žmones.

Padrikame pareiškime, kurį prasidėjus įkaitų dramai transliavo vietos radijas, A.J.Ducatas sakė, kad yra prislėgtas, nes daug žmonių vis dar gyvena skurde, o turtingi politikai nedaro visko, kas įmanoma, kad pagerintų šalies ekonomikos padėtį.

A.J.Ducatas žadėjo nenuskriausti vaikų, tačiau sakė, jog nepaleis jų, kol vyriausybė nepatenkins jo pagrindinio reikalavimo – kad 145 darželinukams, įskaitant įkaitus, iki universiteto būtų garantuotas nemokamas būstas ir mokslas.

„Net jei bus pralietas mūsų kraujas, aš nešausiu”, – sakė darželio vadovas ir pareikalavo, kad jo vardu derybas vestų senatorius Ramonas Revilla (Ramonas Revilja), veiksmo filmų žvaigždė, kuris, pasak A.J.Ducato, yra jo draugas.

Po 45 min. R.Revilla įtikino A.J.Ducatą paleisti vieną vaiką. Senatorius sakė, kad įkaitų pagrobėjas vėl reikalauja eterio.

„Jis nori žvakių ir mobiliojo telefono baterijų. Vaikai nenukentėję. Jis tiesiog nori pakalbėti, – sakė R.Revilla. – Jis pažadėjo nieko nenuskriausti. Tačiau jo rankos drebėjo, kai jis laikė granatą”.

Senatorius prašė A.J.Ducatą leisti atnešti ledų ir maisto vaikams, kurie žvilgčiojo pro langus ir mojo rankomis.

Kiek vėliau policijos atstovas Cipriano Querolas (Siprijanas Kerolas) pranešė, kad įkaitų drama artėja į pabaigą, nes A.J.Ducatas sutiko 19 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku pasiduoti.

Buvęs Filipinų sostinės policijos viršininkas, senatorius Alfredo Limas (Alfredas Limas) sakė, kad A.J.Ducatas jau anksčiau yra mėginęs patraukti dėmesį. 1987-aisiais Maniloje po ginčo dėl vieno pastato statybos jis, grasindamas netikromis granatomis, įkaitais paėmė du kunigus.

Vėliau kunigai, kurie per įkaitų dramą nenukentėjo, buvo paleisti, o A.J.Ducatui pareikšti kaltinimai, tačiau byla nebuvo užbaigta, vietos televizijai sakė A.Limas.

„Esu tikras, kad ir šįkart viskas baigsis taikiai”, – sakė jis.

A.J.Ducato sūnus Buboy (Bubojus) sakė, kad jo tėvas keikia skurdą ir korumpuotus politikus ir nori būti išgirstas.

Valdžios atstovai sakė, kad A.J.Ducatui, kuris yra statybų rangovas, gerai sekasi verslas. Be to, jis ne kartą varžėsi vietos rinkimuose, tačiau nė karto nelaimėjo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.