D. Grybauskaitė: Lietuvoje kalbu atviriau

Europos Sąjungos (ES) finansinio programavimo ir biudžeto komisarė Dalia Grybauskaitė teigia, jog Lietuvoje ji kalba atviriau, nes šalis iš jokio užsienio svečio to nesulauktų.

„Savo įvertinimą laikau objektyviu. Kalbėti Lietuvoje atviriau privalau, nes esu ne tik ES, bet ir Lietuvos pilietė bei komisarė. Manau, joks iš šalies atvažiavęs svečias taip atvirai tikrai nekalbės”, – sakė D. Grybauskaitė po trečiadienį įvykusio susitikimo su finansų ministro pareigas einančiu Zigmantu Balčyčiu.

Daugiausia diskusijų dėl Europos komisarės pareiškimų kilo dėl euro įvedimo datos. Premjeras Gediminas Kirkilas atmetė D. Grybauskaitės kritiką dėl Vyriausybės vykdomos pinigų politikos.

„Man labai keista, kad mūsų komisarė daugiausia kritikos sutelkia būtent Lietuvai. Ji yra visų ES šalių komisarė, o ne Lietuvos komisarė. Tai neteisinga pozicija, nebent komisarė turėtų išskaičiavimų čia dalyvauti politikoje. Nemanau, kad kritika yra visiškai pagrįsta. Mano požiūriu, ji yra karštakošiška”, – teigė G. Kirkilas antradienį po D. Grybauskaitės susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi, kuomet ji pareiškė, jog 2010 m. Lietuvai įvesti eurą yra nerealu. Anot komisarės, Lietuvos vyriausybė šiuo metu nenaudoja jokių kainų stabilizavimo priemonių.

Tuo tarpu Vyriausybė ir Lietuvos bankas mano, kad 2010 m. kaip tik prasidės palankiausias laikotarpis Lietuvai prisijungti prie euro zonos. Euro įvedimo plane konkrečią datą numatoma įrašyti tik rudenį – rugsėjo ar spalio mėnesį, kai bus atnaujintos makroekonominės prognozės, aiškesnis šių metų biudžeto vykdymas bei užduotys 2008 metams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.