Į Palangą sugrįžta bardų kūryba

Kovo 31 d., 20 val. „Ramybės” kultūros centre įvyks bardų kūrybos koncertas. Bus atliekamos gitara ir fortepijonu akompanuojamos dainos profesionalių poetų ir Lino Švirino parašytais tekstais. Dalyvauja: Darius Žvirblis bei Linas Švirinas su sūnumis Jotvilu (perkusija) ir Ryčiu (bosinė gitara).

Dainų autorius ir atlikėjas DARIUS ŽVIRBLIS gimė 1975 m. Klaipėdoje. Muzika susidomėjo ganėtinai vėlai. Būdamas 16 metų, vieno vakarėlio metu išgirdo „The Beatles”. Liverpulio ketveriukės muzika jį sukrėtė taip smarkiai, kad svajones tapti atominės fizikos specialistu pakeitė gitaros pamokos. Pirmoji išmokta daina – „Yellow Submarine”. Klaipėdos universitete studijavo ekonomiką. 1996 m. įkūrė grupę „Atika”, kurios veikloje dalyvauja iki šiol. Kartu su grupe išleido 4 demonstracinių įrašų rinktines CD formatu („Karvė ir kosmonautai” (2002 m.), „Caro nebuvo” (2002 m.), „Po visko” (2004 m.), „Žolių vaikai” (2005 m.) ir vieną oficialų albumą „Šalin rankas nuo rokenrolo, mama” (2006 m.).

Įdomus pastebėjimas, kad daugiau kaip prieš 20 metų, dabartiniame „Ramybės” kultūros centro pastate įvyko pirmasis LINO ŠVIRINO koncertas. Čia vykdavo kūrybinės laboratorijos. Čia atvykdavo ne tik jau žinomi atlikėjai V. Stakėnas, A.Kukaitis ir kt., bet ir jauni kūrėjai. Čia buvo pastebėta, kad atsiranda antroji dainuojamosios poezijos atlikėjų karta – I. Papečkytė, P. Arlauskas (Žuvys), Saulė. Čia šiai kartai buvau priskirtas ir pats Linas Švirinas.

Iki tol su bendraamžiais atlikėjas grojo roką, studijavo chorinį dirigavimą, vėliau dainavo profesionaliame chore, dirbo chormeisteriu, organizuodavo muzikinius renginius, grojo vakarėliuose populiarią muziką, dirbo vadybininku muzikos instrumentų parduotuvėje. Daug kas keitėsi, tačiau kūryba ir dainuojamoji poezija lydėjo ir lydi iki šiol.

Pastaruoju metu L.Švirinas savo įsteigtoje Klaipėdoje esančioje privačioje muzikos studijoje dirba su vaikais ir jaunimu. Ten muzikantas moko groti, kurti ir patirti muzikavimo, bei kūrybos teikiamą džiaugsmą. Šiuo metu L.Švirinas taip pat vadovauja gyvai muzikuojančių ir dainuojančių vaikų kolektyvui „Jaunatis” bei organizuoja muzikines popietes „Akustinės spalvos”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.