Po „Honolulu“ stogu susipins šiuolaikinė ir liaudies muzika

Išradingos ir subtilios muzikos gerbėjai turėtų šokinėti iš džiaugsmo – šį penktadienį Klaipėdos naktinį klubą „Honolulu” užvaldys neįprasta muzikos sintezė.

Nestandartinius muzikinius sprendimus gerbiantys žmonės išgirs iki šiol negirdėtą dviejų iš pirmo žvilgsnio vienas su kitu nederančių muzikos stilių mišinį.

Tąvakar klube karaliaus kokybiško house ir gryniausios lietuvių liaudies muzikos kokteilis. Improvizacija, kurios metu gyvai gros geriausi pajūrio instrumentalistai ir didžėjai, vadinasi „Muzika kitu kampu”.

Renginį remiantis viskis „Grant’s”, kurio šūkis yra „Pajusk kitą kampą”, dar labiau įaudrins pasiklausyti neįprasto folkloro susirinkusius svečius, nebijančius viską daryti kitaip – kitaip gyventi, kitaip linksmintis, kitaip klausytis kitokios muzikos.

Lietuvių liaudies tematika impovizuosiančių muzikantų vardai kalba patys už save. Tarp scenoje pasirodysiančių instrumentų virtuozų – patyręs skrabalininkas Regimantas, smuikininkas Juozas Staniulis, perkusistas Vitalijus Remaza-Ramzis, saksofonistas Laimis Urbikas. Plačiu vokalo diapazonu ir savitu balso tembru žada stebinti tarptautinio džiazo vokalistų konkurso trečios vietos laimėtoja Kristina.

Liaudies muzikos motyvais visa ši komanda eksperimentuos grojant hiphopo „setui”, vėliau – į pagalbą bus pakviestas „Honolulu” rezidentas DJ Avieras, kuris paruošė įspūdingą funky house muzikos „setą”.

Susirinkusiųjų kraują kaitins ne tik pažįstami motyvai, nuskambėsiantys naujoje, visiškai netikėtoje aranžuotėje, bet ir ypač šiam vakarui pasipuošusios šokėjos. Seksualios „Honolulu” merginos dabinsis ne mini sijonais ir ne giliomis dekoltė, o pačiais tikriausiais liaudiškais drabužiais.

Folkloro tematika užgrobs visą „Honolulu”: tarsi liaudiškoje vakaronėje leis pasijausti ypatingos, specialiai tam vakarui sukurtos dekoracijos.

Neįtikėtinas muzikinių stilių mišinys – pirmasis, bet ne paskutinis po „Grant’s” vėliava vykstantis projektas. Planuojama, kad „Muzika kitu kampu” taps tradiciniu renginiu tiems, kurie pratę muziką suvokti kitu – netradiciniu kampu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

1 atsiliepimas į "Po „Honolulu“ stogu susipins šiuolaikinė ir liaudies muzika"

  1. ieva

    labai šaunu 😀 🙂 🙁 😥 😮 😐 😳 8) 🙄 😕 😡 👿 😯 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.