Pabendrauti su gerbėjais – į internetą

Klaipėdos muzikantų interneto svetainėse verda tikri žodžių mūšiai.

Populiarių grupių gerbėjai aršiai diskutuoja apie visas dainininkų gyvenimo naujienas, dalijasi įspūdžiais po koncertų ir netgi kalbasi apie atlikėjų asmeninio gyvenimo pokyčius.

Svetainės – populiarios

Klaipėdos muzikantų svetainės kasdien sulaukia iki kelių tūkstančių lankytojų.

Interneto svetainių lankytojų srautas atspindi ir grupės populiarumą. Populiariausių, daugiausiai apdovanojimų gavusių grupių tinklalapiuose – daugybė gerbėjų atsiliepimų, raginimų balsuoti už mėgstamą atlikėją įvairiuose „topuose”, dalijimasis naujienomis ir įspūdžiais.

Grupės „Yva” internetiniame forume prisiregistravo daugiau nei du tūkstančiai lankytojų, o forume jau yra arti 27 tūkstančių pranešimų.

„Mango” forume nuolat dalyvauja kone trys tūkstančiai grupės gerbėjų, kasdien diskutuojančių įvairiausiomis temomis.

Grupės „Bavarija” narys Vilius Tarasovas gana dažnai užsuka į grupės gerbėjų forumą. Kas kartą užsukęs į forumą, V.Tarasovas stengiasi pasakyti gerbėjams, kada vėl galės prisijungti. Paskutinis jo parašytas pranešimas skelbia, kad internete gerbėjai jį vėl galės sutikti šio ketvirtadienio vakarą.

Tačiau oficialiame grupės tinklalapyje veikiantis forumas nėra toks populiarus, kaip kitų atlikėjų. Galbūt tai taip pat atspindi ir nepatvirtintus gandus, kad grupė ketina išsiskirstyti.

Atsiprašo atlikėjų

Panaršius po labiausiai lankomus muzikantų forumus, gali rasti ir juokingų, ir naivių gerbėjų prisipažinimų.

„Andriau, atsiprašau! Šiuo metu gyvenu ne Lietuvoje ir labai norėjau išgirsti tavo naująjį albumą, todėl teko „parsipumpuoti” jį iš interneto. Labai atsiprašau!” – prisipažino viena gerbėja Andriaus Rimiškio internetiniame puslapyje.

„Šiandien rytą per „Labas rytas” rodė „mangutes”. Atrodė labai gražiai, su naujais gražiais rūbais. Kas nematė, pažiūrėkite internete. Štai nuoroda…” – dalijosi geromis naujienomis grupės „Mango” gerbėja.

„Natalija, ar jau persirgai žvaigždžių liga?” – uždavė klausimą Natalijai Zvonkei viena gerbėja, pasivadinusi DJ Morkyte. Prisijungusi prie forumo diskusijų dainininkė atsakė: „Kodėl tu čia taip? Kokia dar žvaigždžių liga? Nežinau tokios”.

„Visi atlikėjai ja perserga. Nu, bet tiek to. Kada artimiausiu metu koncertuosite Vilniuje?” – ironiją sutramdė gerbėja.

Skelbia tekstus

Klaipėdos muzikantų internetinių svetainių kokybė – nevienoda.

Vieni atlikėjai nuolat skelbia naujienas internete, pateikia kokybiškas nuotraukas bei išsamią grupės biografiją ir diskografiją, kiti apsiriboja tik publikuojamomis nuotraukomis ir forumu.

Kai kurių grupių nariai interneto forumuose tiesiai bendrauja su jų muzikos gerbėjais, kiti – atsiriboja nuo tokio artimo kontakto su nepažįstamaisiais.

Grupė „Studija” savo gerbėjams net siūlo internete perskaityti ar atsispausdinti populiariausių dainų tekstus ir pažiūrėti grupės vaizdo klipų.

„Yvos” merginos savo rožinės spalvos interneto tinklalapį išnaudoja ir reklamai. Prieš kiekvienus svarbesnius apdovanojimus grupė ragina savo gerbėjus balsuoti už pamėgtą grupę.

Internetiniame tinklalapyje www.cactus.lt muzikos gerbėjai gali rasti ne tik naujienų apie mėgstamus muzikantus, bet ir jau išsiskirsčiusių grupių „Junior”, „Pikaso” bei dainininkės Geltonos tinklalapius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.