ES finansų ministrai sutarė dėl tarptautinės bankininkystės reformų

Europos Sąjungos (ES) valstybių narių finansų ministrai sutarė dėl tarptautinių banko paslaugų reformavimo, kuris šias paslaugas turėtų atpiginti ir padaryti efektyvesnes, praneša BBC.

Naujosios taisyklės turėtų įsigalioti iki 2009 metų pabaigos.

„Efektyvesnė ir konkurencingesnė mokėjimų rinka taip pat reikš, kad europiečiai už paprastas banko paslaugas mokės mažiau”, – teigia Europos Komisija.

Bendros Europos mokėjimų zonos sukūrimas leis panaikinti esamas teisines kliūtis. Tokia zona leistų ES sutaupyti 50-100 mlrd. eurų per metus. Kuriant tokią zoną siekiama atpiginti, supaprastinti ir padaryti saugesnius tarpvalstybinius atsiskaitymus kredito ir debeto kortelėmis, elektroninius banko pervedimus, mokėjimus tiesioginio debeto būdu ar kitaip.

Šiuo metu valstybių narių mokėjimo taisyklės yra skirtingos, o išlaidos dėl mokėjimo sistemų nesuderinamo sudaro 2-3 proc. ES bendrojo vidaus produkto (BVP) per metus. Paslaugų teikėjams iš esmės užkirstas kelias konkuruoti ir siūlyti paslaugas visoje ES.

ES finansų ministrai taip pat sutarė dėl priežasčių, kuriomis remdamosi vyriausybės galės blokuoti susiliejimus. Terminas, per kurį rinkos priežiūros institucijos turės įvertinti susiliejimą, sutrumpintas iki 60 dienų. Taip pat sutarta dėl bendrų standartų, kuriais remiantis bus vertinama įmonių finansinė padėtis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.