„Kaukės“ – už nuopelnus

Minint Tarptautinę teatro dieną, vakar uostamiesčio teatralams iškilmingai įteiktos „Padėkos kaukės”.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyriaus pernai įsteigtą apdovanojimą – stilizuotą „Padėkos kaukę” – už reikšmingiausią teatrinį metų įvykį ir nuopelnus teatro menui šiemet gavo dar trys aktoriai iš dešimties nominuotų miesto teatro menininkų.

Pretendentus „Padėkos kaukės” nominacijoms galėjo siūlyti uostamiesčio kultūros institucijos, miesto Kultūros skyrius, kūrybinės sąjungos, nevyriausybinės organizacijos ir privatūs asmenys. Pasiūlymus vertino teatro ekspertų komisija.

Jos verdiktas paskelbtas vakar per iškilmingą teatralizuotą apdovanojimų ceremoniją, surengtą Klaipėdos koncertų salėje.

Už nuopelnus teatro menui „Padėkos kauke” apdovanota Klaipėdos dramos teatro aktorė Marija Černiauskaitė-Barauskienė.

To paties teatro aktorė Nelė Savičenko „Padėkos kaukę” pelnė už Dorotėjos Terbuš vaidmenį E.E.Šmito „Paleistuvyje” bei Motinos ir Abatės vaidmenis spektaklyje „Kelias į Damaską” pagal A.Strindbergo trilogiją (rež. O.Koršunovas).

Uostamiesčio Lėlių teatro aktoriui ir Klaipėdos universiteto dėstytojui Linui Zubei „Padėkos kaukė” įteikta už nuopelnus lėlių teatro scenai ir vaidmenis lėlių teatre.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.