Rudenį vėl suksis rinkimų karuselė

Šį rudenį keliose vienmandatėse apygardose turėtų įvykti pakartotiniai Seimo narių rinkimai vietoje į savivaldą išėjusių tautos išrinktųjų. Tokiuose rinkimuose laimėję kandidatai Seime dirbs tik vienerius metus.
Pasak dienraščio „Kauno diena”, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kol kas neturi galutinių duomenų, kuriose vienmandatėse apygardose išrinkti Seimo nariai išeis į savivaldybių tarybas, nes dalyvavo savivaldos rinkimuose ir įgijo galimybę tapti tarybų nariais.

Galutinai apsispręsti dėl to, kurį mandatą pasirinkti, į savivaldą išrinkti parlamentarai turi likus 10 dienų iki pirmojo posėdžio. Dauguma jų vyks balandžio 12-16 dienomis.

Tačiau, kaip sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, iš gaunamos informacijos jau dabar matyti, kuriose vienmandatėse apygardose išrinkti Seimo nariai gali išeiti į vietinę valdžią. „Taigi jau galime spėti, kuriose apygardose gali būti rengiami pakartotiniai Seimo narių rinkimai”, – kalbėjo Z.Vaigauskas.

Seimo nario mandato tikrai atsisakys konservatorius Algirdas Vrubliauskas. Vasario 25 dieną įvykusiuose savivaldos rinkimuose jis buvo išrinktas į Alytaus rajono tarybą. Konservatoriai gavo daugiausia mandatų šioje taryboje, todėl A.Vrubliauskas turėtų tapti naujuoju Alytaus rajono meru.

Į Seimą A.Vrubliauskas 2004 metais buvo išrinktas Dzūkijos vienmandatėje apygardoje. Todėl, parlamentarui pasitraukus į savivaldybės tarybą, šioje apygardoje turėtų būti surengti pakartotiniai Seimo nario rinkimai.

Nauji rinkimai taip pat gali įvykti Kėdainių bei Danės vienmandatėse apygardose.

Kėdainiuose į mero postą gali pretenduoti Darbo partijos atstovė Seimo narė Virginija Baltraitienė. Ji tvirtina kol kas neapsisprendusi, ar iškeis parlamentarės mandatą į vietą savivaldoje, nes dar nėra aišku, kokia valdančioji dauguma susiformuos Kėdainių rajono taryboje. Jos pirmasis posėdis įvyks balandžio 12 dieną, todėl V.Baltraitienė turi apsispręsti iki balandžio 2-osios.

VBaltraitienė į Seimą buvo išrinkta Kėdainiuose 2005 metų rudenį vykusių pakartotinių rinkimų metu, kai iš parlamento išėjo 2004-aisiais toje apygardoje išrinktas Darbo partijos tuometinis vadovas Viktoras Uspaskichas.

Danės apygardoje Klaipėdoje prieš pustrečių metų įvykusiuose visuotiniuose Seimo rinkimuose laimėjo Vytautas Grubliauskas. Šiuo metu Liberalų sąjūdžiui priklausantis politikas dalyvavo ir vasario 25-ąją įvykusiuose rinkimuose į Klaipėdos miesto tarybą. V.Grubliauskas pateko į uostamiesčio tarybą, todėl dabar turi apsispręsti, ar likti Seimo nariu, ar išeiti į savivaldą.

„Dar turiu laiko. Politikoje viskas keičiasi kas dešimt minučių, todėl kol kas nežinau, ar tapsiu Klaipėdos miesto tarybos nariu”, – sakė V.Grubliauskas.

Liberalų sąjūdis jau paskelbė suformavęs naują valdančiąją koaliciją uostamiestyje. Į merus pretenduoja šios partijos atstovas Artūras Šulcas.

V.Grubliauskas turi iki balandžio 2-osios pasirinkti Seimo nario arba savivaldybės Tarybos nario mandatą, nes pirmasis Klaipėdos tarybos posėdis įvyks balandžio 12 dieną. Jeigu jis išeitų į savivaldą, Danės vienmandatėje apygardoje taip pat turėtų būti surengti pakartotiniai Seimo nario rinkimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.