Teismas skelbs nuosprendį finansų ministro sūnui

Vilniaus miesto 3-asis apylinkės teismas pirmadienį ketina skelbti nuosprendį finansų ministro Zigmanto Balčyčio sūnui Donatui Balčyčiui ir dar kartu su juo teistiems trims kaltinamiesiems. Nuosprendį ketinama skelbti pirmadienio pavakarę – 16 valandą.

Prezidentas Valdas Adamkus už užsiminęs, kad finansų ministras gali prarasti portfelį, jeigu bus įrodyta jo sūnaus kaltė.

Generalinė prokuratūra prašo teismo pripažinti ministro sūnų kaltu dėl oficialių dokumentų suklastojimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

25 metų D.Balčyčiui siūloma skirti 10 tūkstančių baudą ir atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje 4 metus.

Tup tarpu kaltinamojo gynėjas prašo teismo išteisinti D.Balčytį.

Ministro sūnus įtariamas nusikaltęs, kai dirbo Lietuvos verslo paramos agentūroje projektų vertintoju.

Kaltais prokuratūra siūlo pripažinti ir kitus bylos kaltinamuosius – Tomui Ulinauskui prašoma skirti 7 tūkstančių 500 litų baudą, Mindaugui Vilčinskui – 5 tūkstančių litų baudą ir atimti teisę 2 metus dirbti valstybės tarnyboje. Pauliui Kairiui prašoma skirti 8 tūkstančių 750 litų baudą.

Teisėsaugos pareigūnai iškėlė ir teismui perdavė bylą dėl Lietuvos verslo paramos agentūroje suklastotų bendrovės „Panevėžio melioracija” paraiškos Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramai gauti vertinimo dokumentų.

Bylos duomenimis, buvo pakeisti projekto vertinimo balai – iš pradžių paraiška buvo įvertinta 62 balais, vėliau pakeitus ir suklastojus dokumentus, vertinimo balai padidinti iki 65.

Ministro sūnus tikina, kad jis tiesiog taisė savo klaidą, norėjo išvengti galimos nuobaudos ir nemano, kad padarė kažką neteisėto. Tačiau pareigūnai sako, kad jis veikė buvusių savo bendradarbių prašymu.

D.Balčytis savo kaltės niekada neprisipažino ir, pasak prokuratūros, iš viso pateikė 4 įvykio versijas.

Bylos duomenimis, pernai sausį kartu su D.Balčyčiu dirbę T.Ulinauskas ir M.Vilčinskas atvyko į Lietuvos verslo paramos agentūros patalpas Vilniuje, Gedimino prospekte, ir sekretoriaus kabinete sukeitė dokumentus. T.Ulinauskas tuo metu jau buvo išėjęs dirbti iš agentūros į kitą darbą.

Tuo metu atostogose buvęs D.Balčytis dokumente sukeitime nedalyvavo, tačiau jis laukė šalia pastato.

Prokuratūros kaltinime rašoma, kad dokumentai buvo keičiami nenustatytų asmenų prašymu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.