Vilniečiai kviečiami nepramiegoti „Europos kultūros nakties”

Pirmą kartą Vilniaus gatves nuo sutemų iki aušros kultūriniais renginiais pripildysianti „Europos kultūros naktis” sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo. Kultūrinius projektus ir idėjas „Europos kultūros nakties” renginiams jau pristatė ir žinomi šalies menininkai, ir tiesiog kultūra besidomintys žmonės. Programos rengėjai kviečia gyventojus ir menininkus toliau aktyviai teikti pasiūlymus bei idėjas.

„Pirmąkart vilniečiai visą parą galės dalyvauti daugybėje mieste vyksiančių renginių. Birželio 22-23 d. surengta miesto šventė šurmuliuos gatvėse, parkuose, upėse ir jų pakrantėse: vyks spektakliai, koncertai, mugės parodos, visą parą veiks muziejai, parduotuvės ir miesto kavinės. Prailginsime gyvenimą dar viena diena ir kartu sulauksime Joninių nakties”, – kalbėjo VŠĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” projektų vadovė Daina Urbanavičienė.

Pasak projektų vadovės, miestas bus pervadintas kultūriniais vardais. Sostinėje atsiras „Džiazo gatvė”, „Salsos skveras”, „Tango kiemelis” ir „Klasikos alėja”.

Spalvingu atidarymo renginiu prasidėsianti „Europos kultūros naktis” miestiečius pakvies į naktinius kino seansus kino teatruose ir Sereikiškių parke, kur dideliame ekrane bus rodomas „kinas ant žolės”. Muziejai lankytojams siūlys susipažinti su naujomis parodomis ir vaizdo projekcijomis, o Vilniaus turizmo informacijos centras miestiečius pakvies į ekskursijas po naktinį Vilnių. Neries pakrantėje ir pačioje upėje bus atidarytas video parkas, upe miestiečius plukdys vandens taksi, aprūpinti specialia naktiniam plaukiojimui reikalinga įranga.

Ištroškusiems bus surengta naktinė vyno degustacija, o išalkę galės dalyvauti naktinėje duonos kepimo akcijoje ar kartu su vaikais išmokti gaminti ledus. Ištvermingiausių šventės dalyvių šeštą valandą ryto po linksmybių maratono lauks bendri pusryčiai su šiltomis bandelėmis ir kava.

Programos rengėjai kviečia gyventojus ir menininkus toliau aktyviai teikti pasiūlymus bei idėjas. Projektai šių metų renginiams ir programai gali būti teikiami internete adresu www.vilnius2009.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.