Deklaravusieji net neįtaria praturtėję

Kai kurie mokesčių permokų laukiantys klaipėdiečiai net neįtaria staiga praturtėję.

Jų sąskaitos šiomis dienomis pasipildė Valstybinės mokesčių inspekcijos pervestais pinigais, tačiau ne visi turėjo galimybę jais pasidžiaugti.

Iki kovo 15-osios internete deklaracijas pildžiusiems mokesčių mokėtojams buvo pažadėta, kad permokos bus grąžintos iki kovo 25-osios.

Tačiau pinigai esą bus pervesti tik tada, kai žmogus gaus oficialų patvirtinimą, kad deklaracija užpildyta nepriekaištingai.

Elektroniniu būdu pajamų deklaracijas pildę žmonės nežinojo, kad jų banko sąskaitose jau guli mokesčių inspekcijos grąžintos permokos, nes laukė patvirtinimo, ar pateikta deklaracija užpildyta teisingai ir priimta.

Tokie patvirtinimai į deklaravusiųjų elektroninio pašto dėžutes pasipylė tik paskutinėmis praėjusios savaitės dienomis, nors pinigus mokesčių inspekcija pradėjo pervedinėti jau kelias dienas prieš tai.

Ne visi žinių iš mokesčių inspekcijos laukę klaipėdiečiai tikrinosi savo banko sąskaitas, todėl ir negalėjo matyti, kad jose jau kelias dienas guli nepaliesti pinigai.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovė spaudai Ilona Velžytė aiškino, kad nesusipratimas, dėl kurio nemažai klaipėdiečių negalėjo pasinaudoti savo pinigais, nes apie jų buvimą nenutuokė, įvyko dėl per didelio duomenų srauto.

„Tiek pranešimas apie pateiktą deklaraciją, tiek mokesčio permokos grąžinimas vyksta vienu metu. Tačiau ne visus duomenų perdavimo procesus įmanoma sureguliuoti ir atlikti kartu.

Tegalime pasidžiaugti, kad kiekvienais metais gyventojams pajamų mokesčio permoka grąžinama vis anksčiau”, – kalbėjo I.Velžytė.

Iki kovo 23-iosios Klaipėdos apskrityje elektroniniu būdu buvo pateikta apie 18 tūkst. deklaracijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.