Daugiausiai vargo – su vilniečiais

Ketvirtajame kovų turnyre „Baltic fighters” klaipėdiečiams labiausiai pasipriešino Vilniaus atstovai. Šįkart ringe užvirė kaip niekad reto grožio kovos.

Iš viso „Pramogų banko” senojoje salėje vyko 7 dvikovos, kuriose dalyvavo 5 klaipėdiečiai, klubo „Galaktika A” auklėtiniai. Jiems labiausiai priešinosi svečiai iš Vilniaus.

Pirmieji ringe susitiko vilnietis 26-erių Darius Butkus ir 8 metais už jį jaunesnis klaipėdietis Algirdas Bendikas, kuris prieš labiau patyrusį priešininką atsilaikė 3 raundus po 2 minutes. Paskelbtos lygiosios.

Antrojoje kovoje, pagal Tailando bokso taisykles, viskas sprendėsi daug greičiau – kaliningradietis Leonidas Saveljevas nukautavo vilnietį Karolį Raudonių jau antro raundo pradžioje. Pastarasis ringą paliko tik su asistentų pagalba, jam prireikė turnyre budėjusių gydytojų pagalbos.

Klaipėdietis Remigijus Žiaušys, kovas pergale dažniausiai baigiantis nenuskambėjus susitikimo pabaigą reiškiančiam gongui, šįkart turėjo gerokai pavargti dėl lygiųjų. 4 raundų po 3 minutes bokso kovoje prieš jį stojo lygiavertis varžovas – Aleksandras Berezniovas iš Vilniaus. Ši dvikova pasižymėjo techniškumu bei labai stipriais smūgiais, tačiau nei vienas boksininkas nenusileido ir atsilaikė visus raundus, tad ir vėl skelbtos lygiosios. Beje, tai, kad kovojo profesionalai, įrodo ir tai, jog ringo teisėjui Dmitrijui Baranovskiui beveik nereikėjo boksininkams sakyti pastabų.

Po jų ringe akis į akį susitiko Maksimas Jeominas iš Rygos Aleksandras Kurinovas iš Kaliningrado. Tokių kovų debiutantų susitikime buvo sunku įžvelgti bet kokią taktiką – jie nuo pirmųjų sekundžių pradėjo vienas kitą stipriai talžyti, tačiau jau per pirmą raundą gerokai pavargo, o latvis toliau kovoti atsisakė.

Dar vienoje tą vakarą vykusioje bokso kovoje klaipėdietis Tadas Jonkus susitiko su vilniečiu Eduardu Šmakovu ir taip pat patyrė ne ką mažiau rimtą pasipriešinimą nei R. Žiaušys. Lygiaverčių priešininkų susitikimas po alinančios kovos taip pat baigėsi lygiosiomis.

Daug vargo neturėjo tik uostamiesčio atstovas Kirilas Pšonko. Judrus, stipriais smūgiais pasižymintis kovotojas greitai surado silpną varžovo iš Vilniaus – Valentino Bagdonovičiaus – vietą ir nukautuodamas pribaigė jį jau antrajame raunde.

Paskutinė vakaro dvikova baigėsi uostamiesčio atstovo Pavelo Nečiborenko nesėkme. 25 metų kovotojas, atrodė, antrajame raunde jau įveiks kovą energingai pradėjusį 21 metų latvį Igorį Gončerovą, tačiau trečiajame raunde kaimyninės šalies atstovas stipriai smūgiavo klaipėdiečiui į galvą keliu ir Pavelui tęsti kovos neleido medikai.

Klaipėdiečiams ketvirtadienio vakarą asistavo anksčiau kovų turnyruose išgarsėjęs Piotras Ivankovas. Jis netrukus taip pat planuoja sugrįžti į ringą.

Kitą turnyrą organizatoriai planuoja surengti balandį, didesnėje salėje. Anot vieno organizatorių Vladimiro Razarionov, toks sprendimas priimtas dėl to, kad kovas galėtų išvysti daugiau žmonių.

Beje, jau balandžio mėnesį „Balticum” TV eteryje pasirodys informacinė laida, kurioje klaipėdiečiai galės išvysti geriausias „Baltic fighters” kovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.