„Kino pavasaris“ solidarizuojasi kovoje su krūties vėžiu

Kovo 22 – balandžio 5 d. vyksiančio kino festivalio „Kino pavasaris‘07” metu rodomas filmas „Moterys” dedikuojamas socialinei kampanijai „Rožinis kaspinas”. Šios kampanijos tikslas –skleisti informaciją apie krūties vėžį ir priminti moterims apie realų šios klastingos ligos pavojų, žadinti viltį ir optimizmą, taip prisidedant prie bendros visų moterų kovos su krūties vėžiu.

„Kinas turi ypatingų galių. Jo magiškas poveikis gali užburti žmones, atskleisti iki šiol nepatirtas emocijas ir jausmus. Kinas gali ne tik žavėti ir stebinti. Labai dažnai jis sukrečia ir priverčia susimąstyti, kad ne tokia optimistinė gyvenimo pusė gali būti visiškai šalia”, – pasakoja Erika Umbrasaitė, tarptautinės koalicijos prieš krūties vėžį „Europa Donna” atstovė Lietuvoje. „Ir nors socialinei kampanijai „Rožinis kaspinas” dedikuotas filmas „Moterys” parodo moters kovą su kita onkologine liga, mes tikimės, kad šio filmo žiūrovai neliks abejingi ir krūties vėžio problemai”, – sako E. Umbrasaitė.

Filmo „Moterys” herojė, kurią vaidina iš Emiro Kusturicos filmų gerai pažįstama aktorė Mirjana Karanovič, net ir jausdama sunkius ligos padarinius, stengiasi imti iš aplinkos viską, kas geriausia, džiaugiasi gyvenimu ir dalija džiaugsmą kitiems.

Rožinis kaspinas yra tarptautinis solidarumo su krūties vėžio aukomis simbolis. Todėl kino mylėtojai, atėję į filmą „Moterys”, turės galimybę pasipuošti rožiniu kaspinu ir taip įsilieti į gausų kovą su krūties vėžiu palaikančiųjų būrį.

Kovo 25 d. 15.40 val. 100 į filmą atėjusių žiūrovų atminimui gaus žymaus britų fotomenininko Rankino fotografijų albumą „Krūties vėžys ir nepaprasta bičiulystė”. Šiame albume pateikiamos 30 garsių pasaulio žmonių asmeninės istorijos, kurias paženklino krūties vėžio diagnozė. Šių žymių žmonių nuotraukos ir jaudinantys, įtaigūs, humoro nestokojantys pasakojimai bei patarimai skatina susimąstyti, suteikia optimizmo bei vilties.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.