„Retro brass“ su E.Sipavičiumi

Žinomas dainininkas Egidijus Sipavičius ir Klaipėdos brass kvintetas kovo 27-ąją 18 val. miesto Koncertų salėje pasirodys kartu pramoginės muzikos projekte „Retro brass”.

20 metų kūrybinės veiklos sukaktį neseniai šventęs Klaipėdos brass kvintetas nestokoja naujų idėjų. Su estrados dainininku Egidijumi Sipavičium jis pristatys nuotaikingą ir netikėtą programą „Retro brass”. Joje skambės XX a. pirmosios pusės pramoginė muzika, populiarios Danieliaus Dolskio dainos „Maryte, Onyte, Katryte…”, „Lietuvaite”, „Sudiev, sudiev”, kurios buvo dažnai dainuojamos ir klausomos Lietuvoje praėjusio šimtmečio pradžioje.

Lietuviškos estrados veteranu vadinamas Dolskis – rusų kilmės žydas, 1929 metais atvykęs į Kauną ir pradėjęs dainuoti „Versalio”, „Metropolio” restoranuose, „Konrado” kavinėje. Savo repertuarui dainininkas rinkdavosi pasaulyje madingus kūrinius ir, stebėtinai greitai išmokęs lietuvių kalbą, pats rašė jiems tekstus. Jis pirmasis užsieniniams šlageriams suteikė lietuvišką turinį. D.Dolskio dainos „Palangos jūroj”, „Kariškas vaizdelis”, „Gegužinė” ir kitos populiarios ir dabar.

Klaipėdos brass kvintete gros Vilmantas Bružas (trimitas, jis ir vadovauja ansambliui), Alius Maknavičius (trimitai), Steponas Sugintas (trombonas), Jurgis Dargis (tūba) ir Marius Rancovas (valtorna), šįkart pakeitęs traumuotą Algirdą Ulteravičių.

Klaipėdiečių kvintetas jau ne vieną klasikinės muzikos programą parengė su dainininkais Vytautu Juozapaičiu, Valentina Vadokliene, Nida Grigalavičiūte, Šarūnu Juškevičiumi, Rasa Ulteravičiūte, Dalia Kužmarskyte. Tačiau šį kartą klaipėdiečiai pūtikai linksta į lengvesnį žanrą ir muzikuos kartu su estrados atlikėju Egidijumi Sipavičiumi.

Dainininkas E.Sipavičius visai neseniai išleido naują kompaktinę plokštelę, pavadintą „Spalvotas”. Naujajame albume derinami visai skirtingų stilių kūriniai. Pats dainininkas tvirtino, kad muzikinis stilius nėra svarbu. Svarbiausia – sukurti atmosferą, nuotaiką koncertų metu.

Pasak E.Sipavičiaus, nedaug pasaulyje atlikėjų, kurie gali sau leisti taip kardinaliai keisti muzikinį stilių, kaip tai padarė jis. „Dabar vėlgi, sudėjęs į naująjį albumą viską, ką ligi šiol dariau, ėmiau ieškoti trečiojo įvaizdžio, muzikavimo būdo. Manau, kad tai bus lyrika, klasikinis jos atlikimas, pirmojo ir antrojo manęs mišinys”, – sakė dainininkas.

Jam labai svarbi publikos reakcija koncerto metu. „Mane „veža” tai, kad aš galiu išprovokuoti žmones tokiems dalykams, kurių jie gyvenime sau neleidžia, išjudinti publiką koncerto metu, atiduoti tą momentą čia ir dabar. Galbūt ta muzika klausytojui niekada nepatiko, bet emocija, kurią aš nešu su ja, yra labai gera”, – įsitikinęs E.Sipavičius.

Jis ir Klaipėdos brass kvintetas antradienį su uostamiesčio publika pasidalins geromis emocijomis ir puikia pavasarine nuotaika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.