Gatvės muzika užtvindys Kauną ir kitus Lietuvos miestus

Didelio populiarumo ir visuomenės palaikymo susilaukusi idėja gegužės 5 d. Vilniuje surengti „Gatvės muzikos dieną” nepaliko abejingų muzikantų ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Andrius Mamontovas džiaugiasi, kad vilniečius aktyvumu ir entuziazmu vejasi Kauno ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų muzikantai. „Džiaugiuosi, kad gatvės muzika skambės ne tik sostinės, bet ir Kauno, Klaipėdos, Alytaus miestų gatvėse. Mes skleisime garsą apie Vilnių – Europos kultūros sostinę – visoje Lietuvoje. Tikimės, kad kuo daugiau Lietuvos miestų prisijungs prie šio projekto ir taps jo partneriais, – kalbėjo A.Mamontovas. – Manau, kad šis sumanymas turėtų virsti sveiku gyvos muzikos užkratu.”

Prie gatvėse muzikos šventės prisijungė ilgiausiai Lietuvoje grojantys rokeriai „Rebelheart”, o Kauno karo muziejaus sodelį užtvindys žinomo kompozitorius Giedriaus Kuprevičiaus karilionu atliekamomis melodijos.

Kompozitorius G. Kuprevičius patikino pats esąs gatvės muzikantas, todėl nutarė prisidėti prie šio projekto. „Aš gatvės muzikantas, nes jau penkiasdešimt metų kiekvieną savaitgalį groju karilionu”, – šypsojosi garsus kompozitorius. Pasak G. Kuprevičiaus, groti gatvėje taip pat yra amatas, todėl kiekvienas muzikantas turi suvokti savo atsakomybę. „Juk, pavyzdžiui, Prahoje yra gatvės muzikantų gildija ir norint į ją patekti reikia laikyti egzaminus”, – patirtimi dalijosi kompozitorius.

G. Kuprevičiaus manymu, „Gatvės muzikos diena” taps savotišku išbandymu klausytojams, kurie privalės kritiškai įvertinti atliekamą muziką ir miestiečiams skirtą šventę.”Kadangi šiandien muzikos pasaulis yra virtęs uždaru realybės šou, klausytojas turi pats atsirinkti”, – sakė kompozitorius. G. Kuprevičius muzikantams palinkėjo nenuvertinti idėjos ir nesieti jos su pasipelnymu.

Pasak „Rebelheart” grupės bosisto Regimanto Turūtos, eksperimentams neabejingą grupę itin sudomino unikali A.Mamontovo iniciatyva. „Šią dieną pavadinčiau „Kitokia muzika, kitoje aplinkoje”. Esame dalyvavę panašiuose projektuose, jie paliko tikrai gerus prisiminimus. „Gatvės muzikos diena” suteiks daugiau galimybių įvertinti save ir savo muziką, o tuo pačiu tai gera proga klausytojams ir muzikos gerbėjams į mus pažvelgti kitokiu kampu, – kalbėjo R.Turūta. – Juolab, kad ir pačios grupės „Rebelheart” karjera prasidėjo gatvėje.”

Užpildžius anketą interneto svetainėje www.gatvesmuzika.lt ir pagrindus norą groti gatvės muzikos šventėje, užsiregistravusiesiems bus suteikta pasirodymo vieta, specialios kepurės pinigams rinkti ir net lietpalčiai, jei oras pasitaikytų lietingas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.