„EksprESe LT” – Vienos operos blizgesys ir Portugalijos žvejų kasdienybė

Šią savaitę LTV „EksprESas LT” lankosi vienoje iš penkių garsiausių pasaulio scenų – Vienos Valstybės operoje. Šiemet 140-metį mininti opera austrams jau seniai tapo šalies prekiniu ženklu.

1867 m. pastatytai Vienos Valstybės operai yra vadovavę Richardas Straussas, Gustavas Maleris, Herbertas von Karavanas. Mūsų laikais čia nuolat rodoma 50 skirtingų operų, operečių ir baletų. Dainuoti Vienos operoje – garbės reikalas geriausiems atlikėjams iš viso pasaulio. Todėl nenuostabu, jog šiame teatre viskas turi atrodyti nepriekaištingai – pradedant sudėtingais spektaklių pastatymais, baigiant prabangiais artistų rūbais. Prie šio teatro kasdien gali išvysti nenutrūkstamu srautu plūstančius žmones. Tie, kuriems pritrūksta bilietų, naudojasi bilietų perpardavinėtojų paslaugomis.

Antroji laidos tema – prancūzų pagalba Lietuvos našlaičiams. Daugiau nei dešimtmetį Lietuvos našlaičių ir vaikų globos namų auklėtiniai vasaras leidžia Provanso regione Prancūzijoje. Pusantro šimto šeimų čia vienija idėja padėti vaikams. Prancūzai prisipažįsta jau dabar nekantriai skaičiuojantys dienas iki vasaros, kada pas juos vėl viešės mažieji globotiniai iš Lietuvos. Alytaus vaikų globos namų auklėtiniai irgi laukia kelionės į Prancūziją. „EksprESo LT” kūrybinė grupė domėjosi, kodėl prancūzai globoja vaikučius iš Lietuvos ir kaip šie jaučiasi, kai tenka grįžti į gimtinę pajutus jaukaus gyvenimo prancūzų šeimoje skonį.

„EksprESas LT” taip pat kviečia į žvejybą kartu su Portugalijos žvejais. Portugalai neįsivaizduoja savo gyvenimo be jūros, o tiksliau – be Atlanto vandenyno. Gausybė žuvies, klestintis turizmas ir garsieji geografiniai atradimai – už visa tai portugalai turi būti dėkingi šalies vakarus skalaujančiam vandenynui. Žvejo profesija šioje šalyje dažnai paveldima iš kartos į kartą. O kone kiekvienas miestelėnas yra susijęs su žuvies verslu. Žuvų turgus Portugalijoje – pramoga, kurios nepraleidžia ne tik gurmanai.

„EksprESas LT” – kiekvieną ketvirtadienį 19.35 val. per Lietuvos televiziją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.