Artėjančius egzaminus abiturientai pasitiks su šūkiu „Misija įmanoma”

Šiandien Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijoje vykusioje spaudos konferencijoje pristatyta penktą kartą vykstanti informacinė akcija abiturientams „Egzaminai. Nesinervink.lt”. Šia akcija siekiama kuo geriau informuoti abiturientus apie brandos egzaminus, jų tvarką, taip pat patarti jiems, kaip geriau įveikti nerimą ir stresą, kuris užvaldo artėjant egzaminams. Todėl šiais metais pasirinktas akcijos šūkis – „Misija įmanoma” turėtų paskatinti dvyliktokus labiau pasitikėti savo jėgomis ir į artėjančius brandos egzaminus žvelgti pozityviai.

„Sumažinti abiturientų nerimą turėtų ir tai, jog šiemet egzaminų pakeitimų beveik nėra. Pagrindinis pakeitimas yra tas, jog pasirenkamų egzaminų skaičius sumažėjo nuo trijų iki dviejų”, – pristatydama akciją sakė švietimo ir mokslo ministrė Roma Žakaitienė.

Šiais metais akciją globoja gerai visuomenėje žinomi žmonės – žurnalistas Edmundas Jakilaitis, krepšininkė Jurgita Štreimikytė ir muzikinės grupės „G&G Sindikatas” lyderis Svaras. Akcijos globėjai aplankys mokyklas, kurias yra baigę, ir pasakos mokiniams apie savo patirtį ruošiantis egzaminams.

„Net jeigu ir gausite mažesnį įvertinimą nei tikėjotės, tai nieko nekeičia gyvenime. Viskas priklauso nuo jūsų pačių – visus tikslus vis tiek galite įgyvendinti”, – dvyliktokus drąsino žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Akcijos globėjos krepšininkės Jurgitos Štreimikytės teigimu, nerimo įveikti neįmanoma, tačiau jį sumažinti galima įdedant daugiau darbo. Tuo tarpu, muzikinės grupės „G&G Sindikatas” lyderio Svaro teigimu, svarbiausia – tinkamai priimti nerimą, su juo susigyventi, o abitūros egzaminai – ne vieninteliai egzaminai gyvenime.

„Nuo šiandien iki gegužės 15 d. daugiau nei 100 Lietuvos mokyklų aplankys 3 moderatorių komandos – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos – kurias sudaro jau mokyklą baigę ir žinantys, ką reiškia patirti egzaminų baimę, jaunuoliai. Jie abiturientams pristatinės akciją „Egzaminai. Nesinervink.lt”, patarinės ir pasakos apie savo patirtį ruošiantis egzaminams”, – pasakojo Nacionalinio egzaminų centro direktorė Danutė Šukienė.

Daugiau informacijos apie egzaminus, jų tvarką ne tik abiturientai, bet ir jų tėvai galės rasti internetiniame puslapyje www.nesinervink.lt.

Akcijos metu – nuo balandžio 16 d. taip pat bus galima paskambinti nemokama telefono linija 8-800-10118, kuria mokiniai galės daugiau sužinoti apie egzaminus ir egzaminų tvarką. Nemokamą telefono liniją suteikia akcijos rėmėjas TEO LT, AB.

Kitas akcijos rėmėjas SEB Vilniaus bankas kaip ir pernai geriausiai egzaminus išlaikiusius abiturientus apdovanos investicinių fondų dovanų čekiais.

„Egzaminai. Nesinervink.lt” akcijos rengėjai – Švietimo ir mokslo ministerija, Nacionalinis egzaminų centras, Lietuvos mokinių parlamentas ir Lietuvos moksleivių sąjunga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.