Įpusėjo Klaipėdos regioninio sąvartyno statyba

Prie Klaipėdos statomame Dumpių regioniniame sąvartyne atlikta daugiau kaip 60 proc. numatytų darbų. Sąvartyno statybos darbai buvo pradėti prieš metus – kovo 16 dieną. Pagal ES reikalavimus įrengtas sąvartynas, į kurį buitinės atliekos bus vežamos iš visos Klaipėdos apskrities, kainuos 11,6 mln. litų. Statybą finansuoja ES Sanglaudos fondas, LR Vyriausybė ir UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC). Sąvartynas, užimsiantis 21,3 ha žemės plotą, bus skirtas tik komunalinių atliekų tvarkymui.

„Šiuolaikinis sąvartynas yra sudėtingų sistemų statinys, o ne paprasta iškasta duobė, į kurią pilamos šiukšlės. Šiuo metu eksploatacijai pilnai paruošta pirmoji sąvartyno sekcija – į ją jau būtų galima vežti atliekas. Antrojoje sekcijoje liko suformuoti 4,5 metrų aukščio pylimų šlaitus. Jei bus palankūs orai, balandžio mėnesį ketiname pradėti kloti hidroizoliacines medžiagas trečiojoje sekcijoje, o gegužę imtis ir ketvirtosios”,- sakė sąvartyno statybos darbų vadovas Viktoras Dumša. Dumpių sąvartyne šiuo metu įrenginėjamas administracinis pastatas su garažu technikai, 300 kub. m filtrato surinkimo talpykla, priešgaisrinis vandentiekis, naftos produktų gaudyklė, kurios pagalba bus surenkamos kenksmingos medžiagos nuo atliekas atvežančių automobilių, atnaujinama drenažo sistema, atliekami kiti darbai.

Balandžio pradžioje ketinama pradėti kelio Klaipėda – Šilutė prie įvažiavimo į sąvartyną 130 tūkst. litų vertės rekonstrukciją: įrengti eismo greitėjimo – lėtėjimo juostas, praplatinti įvažiavimus, kad automobiliams su atliekomis būtų patogu judėti link sąvartyno.

Dumpių sąvartyno statybos pagrindinius darbus planuojama užbaigti iki rugpjūčio, o sąvartynas turėtų pradėti veikti šių metų pabaigoje. Į jį bus vežamos buitinės atliekos iš visų septynių Klaipėdos apskrities savivaldybių teritorijų. Klaipėdos regiono sąvartyną Dumpiuose planuojama eksploatuoti du dešimtmečius. Kartu su naujuoju sąvartynu ims funkcionuoti ir iš esmės pertvarkyta buitinių atliekų tvarkymo sistema visame Klaipėdos regione.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.