Favoritų pergalės pakartotinėse FA taurės rungtynėse

Pirmadienį vyko dvejos pakartotinės FA taurės (FA cup) ketvirtfinalio rungtynės, kuriose „Man Utd” namuose palaužė „Middlesbrough”, o „Chelsea” svečiuose įveikė „Tottenham”.

Statistika:

„Man Utd” 1 – 0 „Middlesbrough”

77‘ [1 – 0] Cristiano Ronaldo (iš 11 m.)

90+2‘ James Morrison („Middlesbrough”) pašalintas iš aikštės

„Tottenham” 1 – 2 „Chelsea”

55‘ [0 – 1] Andriy Shevchenko

61‘ [0 – 2] Shaun Wright-Phillips

79‘ [1 – 2] Robbie Keane (iš 11 m.)

Mančesteryje, kaip ir tikėtasi, rungtynės prasidėjo šeimininkų atakomis. Iš pradžių Nemanjos Vidičiaus smūgį galva atrėmė Markas Schwarzeris, o netrukus Cristiano Ronaldo muštas kamuolys praskriejo šalia virpsto. 16 min. puikią progą turėjo „Boro”. Kamuolys po rikošeto atšoko Markui Vidukai ir australo smūgis praskriejo visiškai greta virpsto. Kėliniui baigiantis pavojingai galva smūgiavo Rio Ferdinandas, o Wayne‘o Rooney bandymą vienam prasiveržti link vartų neutralizavo M.Schwarzeris.

Antrojo kėlinio pradžioje dvi galimybes turėjo „Middlesbrough”, tačiau Yakubu galva mušė virš vartų, o Stewartas Downingas nepataikė į praktiškai tuščius vartus.

Vėliau iniciatyvą vėl perėmė „Man Utd”. 60 min. Cristiano Ronaldo pataikė į virpstą, o 70 min. W.Rooney išbėgo vienas prieš M.Chwarzerį, tačiau pataikė jam į koją.

76 min. pagaliau krito įvartis. Jonathanas Woodgate‘as baudos aikštelėje pargriovė C.Ronaldo ir 11 m. baudinį realizavo pats portugalas – 1-0.

Per teisėjo pridėtą laiką raudoną kortelę užsidirbo „Middlesbrough” futbolininkas Jamesas Morrisonas, grubiai atakavęs C.Ronaldo. Po šio epizodo aikštėje kilo incidentas tarp abiejų komandų, praėjęs taikiai.

„White Hart Lane” stadione pirmasis rungtynių kėlinys tarp „Tottenham” ir „Chelsea” vyko ganėtinai ramiai, kiek didesnę persvarą turint pastariesiems. „Chelsea” atliko du pavojingus smūgius iš toli. Iš pradžių Didier Drogba atmetė kamuolį Michaeliui Ballackui ir vokiečio iš toli muštas kamuolys praskriejo šalia virpsto. Vėliau iš toli virš vartų stipriai smūgiavo Shaunas Wrightas Phillipsas.

Antrojo kėlinio pradžioje „Mėlynieji” pelnė du įvarčius. 55 min. nuostabų įvartį įmušė Andrejus Ševčenka. Ukrainietis prasiveržė dešiniuoju kraštu, suklaidino Steedą Malbranque, ir iš aštraus kampo permetė kamuolį į tolimąjį viršutinį vartų kampą. Po kelių minučių krito antrasis įvartis. Po tolimo perdavimo D.Drogba pamušė kamuolį į kairę Sh.Wrightui Phillipsui, kuris stipriai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą – 0-2.

„Tottenham” nepasidavė, tačiau sugebėjo tik sušvelninti skirtumą. Po Ricardo Carvallho pražangos baudos aikštelėje prieš Dimitarą Berbatovą skirtą 11 m. baudinį realizavo Robbie Keane‘as – 1–2.

Pusfinalio poros:

„Watford” – „Man Utd”

„Blackburn” – „Chelsea”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Favoritų pergalės pakartotinėse FA taurės rungtynėse"

  1. erika

    cristiano ronaldo jega 😀 😳 myliu ji

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.