„Pravda viena minutė” kraustosi į Palangą

Festivalis „Pravda viena minutė”, įpusėjus filmų rodymo laikotarpiui, vis dar neleidžia žiūrovams atsikvėpti. Tie, kas jau matė filmus, įnirtingai juos aptarinėja, o nemačiusieji visais įmanomais būdais stengiasi nepalikti tokios spragos savo kinomano dosjė.

Norėdami suteikti galimybę filmus pamatyti ne tik vilniečiams, festivalio organizatoriai turi gera žinią – nuo kovo 23 dienos festivalis trumpam kraustosi į Palangą, kultūros centrą „Ramybė”. Čia kelis savaitgalius iš eilės pajūrio svečiai galės patys pamatyti 99 geriausius „Pravda viena minutė” filmus.

„Šiemet kaip niekada daug sulaukėm filmų iš Vakarų Lietuvos. Labai džiaugiamės, kad noras kurti koncentruojasi ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir mažesnėse gyvenvietėse. Todėl būtinai vešime filmus į kuo daugiau vietų, kad žiūrovai, negalintys atvykti į Vilnių, neliktų nuskriausti”, sakė festivalio organizatoriai. „Savaitgalį įvyko neatrinktų festivalio filmų naktis, kuri buvo beprotiškai sėkminga, tad apsvarstysime galimybę parodyti šiuos filmus ir kitur”.

Balandžio mėnesį filmai bus parodyti Kaune ir Klaipėdoje, o mėnesio pabaigoje numatomas seansas Šiauliuose, festivalio „ENTER 4” metu.

Pasibaigus visų filmų rodymui, organizatoriai imsis peržiūrėti visų trijų festivalių filmų archyvus ir atrinks 20 geriausių, keliausiančių į Pasaulio vienos minutės filmų festivalį Pekine 2008-aisiais. „Pekine bus parodyti geriausi viso pasaulio šio žanro kūriniai, tad patekti čia – ne tik garbė, bet ir realios galimybės būti pastebėtam”, teigė „Pravda viena minutė” partneriai Olandijoje – festivalio „The One Minutes” organizatoriai.

Pavasaris begėdiškai taikosi įlįsti už apykaklės, tad planuok savaitgalį iš anksto – susiruošk aplankyti jūrą, jei jos šiais metais dar nematei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.