Į Palangą atvyksta Lietuvos futbolo elitas

Palanga pastarosiomis dienomis pretenduoja vadintis laikinąja Lietuvos futbolo sostine.

Šiame mūsų šalies kurortiniame mieste šeštadienį pasibaigė tarptautinis „Palangos Juzės” futbolo turnyras. Na, o šiandien iš visos Europos į Palangą rinksis geriausi Lietuvos futbolininkai.

Palangoje iki ketvirtadienio treniruosis Lietuvos futbolo rinktinė. Ji čia ruošis 2008 metų Europos futbolo čempionato atrankos rungtynėms su pasaulio vicečempione Prancūzijos komanda. Žinia, šis susitikimas vyks šeštadienį – kovo 24 dieną – Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione.

Praėjusį savaitgalį surengtoje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas minėjo, kad būtų patenkintas, jei jo auklėtiniams pavyktų prieš pajėgų varžovą iškovoti bent tašką.

Tokie rinktinės stratego norai nėra iš piršto laužti. Čia verta prisiminti, kad pernai rugsėjo antrąją per atrankos rungtynes Neapolyje lietuviai sugebėjo sužaisti lygiosiomis – 1:1 – su planetos čempionais italais. Apetitas, kaip sakoma, ateina bevalgant.

A. Liubinskas pažymėjo, kad Prancūzijos futbolininkų meistriškumas yra aukštesnis. Tačiau, anot jo, yra kiti svertai, galintys nulemti rungtynių baigtį – žaidėjų sportinė forma, psichologinis nusiteikimas, drausmė, pasiruošimas.

Skirtingais keliais ir įvairių nuotaikų šiandien į Palangą atvyks geriausi mūsų šalies futbolininkai. Daugelis iš jų praėjusį savaitgalį rungtyniavo savo klubuose.

Štai rinktinės kapitonui Tomui Danilevičiui su savo klubu „Bologna” Italijos futbolo „Serie B” lygos čempionate penktadienį pavyko iškovoti sunkias lygiąsias. Klaipėdiečio, kuris rungtyniavo nuo 34 minutės, komanda namie sužaidė 1:1 (0:1) su „Montova” futbolininkais.

Svečiai pirmavo po penktą minutę Alesandro Noselio įmušto įvarčio. „Bologna” ekipai išplėšti lygiąsias pavyko tik pačioje rungtynių pabaigoje, kai per teisėjo pridėtą laiką taikiai į „Montova” vartus smūgiavo rezultatyviausias klubo žaidėjas Klaudijus Belučis.

„Bologna”, po 28 rungtynių turinti 46 taškus, turnyro lentelėje užima ketvirtą vietą.

Šeštadienį nepasisekė kitam „italui” – rinktinės gynėjui Mariui Stankevičiui. Jo klubas „Brescia”, taip pat Italijos „Serie B” čempionate, namie 0:2 (0:1) pralaimėjo „Rimini” ekipai.

„Brescia” po 28 rungtynių turi 36 taškus ir užima dešimtą vietą.

Škotijos futbolo čempionato rungtynėse šeštadienį Edinburgo „Hearts” komanda, kurioje rungtyniauja keturi rinktinės kandidatai, savo aikštėje net 0:4 (0:0) pralaimėjo „Dundee United” ekipai.

„Hearts” ekipoje visas rungtynes žaidė Saulius Mikoliūnas ir Linas Pilibaitis. Marius Žaliūkas rungtyniavo iki 68-os min., o Andrių Veličką po pirmojo kėlinio pakeitė Edgaras Jankauskas. Kęstutis Ivaškevičius liko tarp atsarginių žaidėjų.

Ketvirtą vietą užimantys „Hearts” futbolininkai po 31 rungtynių turi 48 taškus. Trečią vietą užimanti „Aberdeen” ekipa, sužaidusi tiek pat rungtynių, „Hearts” komandą lenkia šešiais taškais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.