Mados vėjai plaukuose

– Plaukų dažymas šiandien – įprastas daugelio moterų ritualas. Anatolijau, nors plaukų spalvos pasirinkimą kiekvienai diktuoja jos individualus spalvinis tipas, kokius pigmentus šį pavasarį rekomenduoja rinktis mados diktatoriai?

– Šiais metais karaliauja natūralumas. Ekscentriškos spalvos, margaspalvės sruogelės plaukuose liko užmarštyje. Kirpėjų pasaulio lyderiai renkasi švelnias, pastelines spalvas, artimas natūraliems pigmentams. Šviesūs plaukai ne rėksmingai išbalinami, o dažomi subtiliais kreminiais atspalviais. Populiariausias tamsiaplaukių pasirinkimas – žemės, sodrios vyšnios, juodojo šokolado spalvos. Ypač vertinami tokie plaukų atspalviai, kurie neatrodo dažyti, tarytum natūralūs. Nėra lengva pasiekti tokį apgaulingą įspūdį – išties aukštas pilotažas nudažyti kirpėjui plaukus taip, tarytum tokia spalva moteris būtų iš prigimties apdovanota.

– Kokias rekomenduotum kirpimo formas? Ar jos keičiasi dažnai, ar naujienas pateikia kiekvienas mados sezonas?

– Dabar plaukai karpomi be gailesčio. Visais įmanomais būdais stengiamasi išgauti purumą – populiarios ir garbanos, ir bangos, ir aštriai iškarpyti plaukai. Kad tik plaukai nebūtų tiesūs, teisingai suguldyti!

Lyginant su praėjusio sezono mada, esminių formos pokyčių nėra. Žvelgiant mažiau patyrusia akimi – lyg ir viskas tas pats, tačiau profesionalai atkreipia dėmesį į tai, jog rudenį apimtis buvo formuojama žemiau pakaušio, kaklo srityje, o šiandien visas purumas „pakilo” aukštėliau. Kuo daugiau purumo viršugalvyje, pakaušio zonoje – tuo geriau. Madingi ir sunkūs, masyvūs kirpčiukai, o į plaukų galus kreipiama mažai dėmesio.

Sparčiai populiarėja ir japoniško stiliaus kryptis. Trumpi, aštrūs, iškarpyti, pakelti nuo šaknų plaukai primena japoniškų animacinių filmukų herojus. Šiam efektui išgauti reikia specialių šukuosenos formavimo priemonių.

Vis dėlto svarbiausia, renkantis kirpimo formą, ne tik mados vėjų paisyti, bet atsižvelgti į savo veido formą, kūno sudėjimą, proporcijas.

– Kaip pačiam savo proporcijas įvertint? Kaip „pasimatuoti naują rūbą”?

– Bendraukite su profesionalais. Pačiam gana sunku susidoroti su lavina informacijos. Konsultuodamiesi su dizaineriais, plaukų stilistais, visažistais, lavinsite savo skonį. Pavyzdžiui, jei renkatės raudoną, nelygu kokia ji. Pigmentų niuansai gali pateikti skirtingus rezultatus. Juk kai įvyksta trumpasis jungimas, ne patys čiupinėjame laidus, o kviečiame elektriką. Kai dantis suskausta – kreipiamės į odontologą. Patikėkite ir savo stilių profesionalams.

– Kas diktuoja madas? Iš kur pats semiesi žinių, įkvėpimo?

– Stipriausios, aktyviausios kirpimų mados sostinės šiandien – Londonas ir Maskva. Tai „Vidal Sassoon” ir „Dolores” mokyklos. Mados vėjai pirmiausia padvelkia iš ten. Tačiau kirpimo profesionalui labai svarbu mokėti ne atkartoti naujausius kirpimus, bet pasisemti įkvėpimo ir interpretuoti. Su kolega kauniečiu Andriumi Mašausku patys organizuojame seminarus lietuvos specialistams. Pirmiausia surenkame informaciją, išanalizuojame ją, o tada įgyvendiname savas vizijas. Susirinkusius į mūsų seminarus taip pat raginame vadovautis ne šūkiu „atėjau, pamačiau, atkatojau”, o skatiname juos pačius kurti. Mes tik dovanojame įkvėpimą. Užsimerk, pasėdėk, pagalvok. O tada – kurk.

– Ar lietuviai žengia koja kojon su mada, ar vis dar atsilieka? Ar greitai mus pasiekia naujienos iš pasaulinių mados sostinių?

– Lietuvos kirpėjų pasaulis kunkuliuoja, čia daug labai stiprių meistrų. Nors mūsų šalis mažytė, bet lietuviai dažnai skina laurus tarptautiniuose konkursuose. Šiandien, kai iš Lietuvos emigruoja daug jaunų žmonių, Vakaruose itin laukiami mūsų kipimo specialistai. Jei lietuvis patenka į prestižinį saloną, neilgai trukus nustebina savo profesionalumu. Tuomet salono vadovai ragina atvykėlį ir savo kolegas pasikviesti.

Lietuvoje ši sfera yra pasiekusi itin aukštą lygį. Kirpimai sudėtingi, techniški. Lietuviai emigrantai dažnai sugrįžta pasipuošti atgal, pas savo pamėgtą kirpėją, o vėl išvykę pasijunta žvaigždėmis. Tokią paslaugą, prie kurios pripratęs čia, Vakaruose gautų tik pačiuose prestižiškiausiuose salonuose. O ir kainų santykio lyginti neverta.

– Anatolijau, įvardink šio sezono mados tabu. Kas būtų beviltiškai nemadinga, kokių klaidų šiais metais šiukštu negalima daryti?

– Mada demokratiška. Vis dėlto tai, kas mėgavosi populiarumu vos prieš kelis sezonus, šiandien dėmesio nepelno. Ekscentriškos spalvos, sruogelių gausa. Tai, kas laiko jau patikrinta, sugrįžta vėl. Mada, kaip visad, cikliškai sukasi ratu.

Didžiausios klaidos daromos tuomet, kai kirpimas neatitinka proporcijų, o pasirinktos spalvos – individualios spalvinės informacijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.