Iki gyvos galvos nuteistas žudikas pasirinko mirtį

Vakar Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjime nusižudė iki gyvos galvos už keturių klaipėdiečių nužudymą nuteistas benamis Juranas Vaičius (gim. 1974 m.).

Paskutinį nuosprendį aštuonis kartus teistas J. Vaičius išgirdo 2005-ųjų vasarį. Jokio turto nesukaupusiam pavojingam recidyvistui nurodyta nužudytosios menininkės tėvams sumokėti 66 tūkst. litų žalai atlyginti.

Prieš nuosprendį suteiktu paskutiniu žodžiu J. Vaičius neatgailavo dėl kraupių savo poelgių – tik prašė griežtai nebausti dviejų bendrininkų.

Benamis pirmąją savo auką – 73 metų pensininkę Aleksandrą Popovą, gyvenusią Šilutės plente, – pasmaugė 2003-iųjų sausį būdamas girtas. Tai padarė supykęs, kam moteris pareikalavo išeiti iš jos buto. Tą patį mėnesį dėl analogiškos priežasties jis pasmaugė 56-erių metų Alfonsą Milešką.

2003 metų kovą J. Vaičius su dviem bendrininkais atėjo pas Paryžiaus Komunos gatvės gyventoją Zofiją Šimaitienę ir pareikalavo pinigų bei degtinės. Moteris atsisakė jų duoti ir buvo pasmaugta telefono laidu.

2004-ųjų sausio 1-ąją J. Vaičius šuns pavadėliu pasmaugė buto, kuriame iš gailesčio buvo priglaustas, šeimininkę – žinomą 36-erių menininkę Eveliną Strigauskaitę. Iš jos buto žudikas išnešė per 14 tūkst. litų kainavusią darbui naudotą kompiuterinę įrangą, taip pat kitus daiktus, net suvenyrinį žaisliuką.

Nužudęs E. Strigauskaitę, J. Vaičius nuo Šilutės plento 84 namo stogo numetė velionės šunį – Sibiro laiką, vardu Pašvaistė. Šuo žuvo.

Pasmaugęs aukas, J. Vaičius jas šiltai apklodavo, ir beveik visais atvejais kurį laiką dar gyvendavo jų namuose. Visi nužudyti žmonės gyveno vieniši.

„Vakarų ekspreso” duomenimis, J. Vaičius savo gyvenimą taip pat baigė kilpoje. Ant lovos virve, padaryta iš suplėšyto megztinio, pasikorusio žudiko kūnas aptiktas kameroje vakar 6.30 val. Apie jo mirtį pranešė kitas toje pačioje kameroje buvęs nuteistasis.

Budėtojai J. Vaičiaus savižudybės nepastebėjo, nes jis pasikorė gulėdamas. Neoficialiomis žiniomis, atsisveikinimo laiško kalinys nepaliko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Iki gyvos galvos nuteistas žudikas pasirinko mirtį"

  1. Raulis

    Parodė humanistams ir teismams kaip reikia elgtis su žmogžudžiais.Po 10 metų būtų paleidę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.