Muzikinis keltas bus atviras visiems

Vasarą uostamiesčio publikos laukia itin romantiški saulėlydžiai: klausytis kai kurių X festivalio „Muzikinis pajūris liepą-rugpjūtį” koncertų klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus kviečiami į keleivinį keltą „Nidą”, kuris plaukios mariomis bei jūra.

Bendras Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ir AB „Smiltynės perkėla” projektas „Muzikinis keltas” skirtas populiarinti akademinę muziką. Anot teatro vadovės Audronės Žigaitytės-Nekrošienės, koncertų kelte ciklas, pavadintas „O, mano saule”, turėtų papildyti negausų šios kultūros įstaigos biudžetą.

Projekto mecenatės AB „Smiltynės perkėla” direktorius Algirdas Žukauskas akcentavo, kad 1-3 val. trukmės koncertai, kurių konkretus grafikas kol kas nesuplanuotas, anaiptol nebus skirti vien Klaipėdos ir kitų miestų grietinėlei, kaip jau ėmė spėlioti internautai, komentuodami pranešimus apie „Muzikinio kelto” sumanymą.

Atvirkščiai – renginiai, kuriuose vienu metu koncertą stebėti galės apie 400 keleivių, esą bus prieinami kiekvienam. Bilieto kainą sudarys tik mokestis už dalyvavimą koncerte – kelionė keltu būsianti nemokama.

A. Žigaitytės-Nekrošienės teigimu, koncertuose skambės daugiausia operos ir simfoninės muzikos „popsas” – kad publika suprastų, jog ir nuo akademinės muzikos galima „kaifuoti”. Muzikinio teatro vadovė sakė, jog tokią koncepciją jai padiktavęs vienas vasaros įspūdis, kai keldamasi keltu ji pamatė būrelį paauglių, smagiai pritarusių iš radijo imtuvų skambėjusioms populiarioms dainoms.

A. Žukauskas patikino, kad jokių kliūčių žmonių kėlimui per marias pramoginis projektas nesudarys – koncertai vyks atslūgus keleivių srautui, apie 20 val., ir jų metų modernų „Nidos” keltą, kuris leisis į muzikinę kelionę po Kuršių marias bei jūrą, perkėloje „pavaduos” senesnis.

Geru oru bus galima nukeliauti net iki Juodkrantės bei Nidos. Nuo lietaus bei įkyrių saulės spindulių keleivius ir muzikus saugos tentas, kuriuo bus uždengiamas denis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Muzikinis keltas bus atviras visiems"

  1. KOSMARAS

    EILINIS azn AKIBROKSTAS VISAM TEATRUI!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.