Kaune gripo epidemija tęsiasi

Kauno visuomenės sveikatos centro (KVSC) duomenimis, Kaune 10-ąją metų savaitę (kovo 5 – 11 d.) sergamumas gripu ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų (ŪVKTI) sukeltomis ligomis bendras rodiklis šiek tiek sumažėjo. Iš 10 tūkst. kauniečių peršalimo ligomis sirgo 140, o devintąją metų savaitę – 155. Gripo epidemija skelbiama, kai juo serga 100 žmonių iš 10 000.

Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, 10-ąją metų savaitę Kaune peršalimo ligomis gripu iš viso sirgo 5 139 gyventojai, iš jų 49 proc. vaikai iki 18 metų amžiaus. Gripo atvejai iš visų susirgimų sudarė 33 proc. Gripu Kaune, kaip ir anksčiau, dažniau serga suaugusieji.

Devintąją metų savaitę Kaune gripu ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sukeltomis ligomis sirgo 5706 žmonės, iš jų gripu – 38 proc. Sergančių vaikų rodiklis nepakito.

KVSC užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė sako, kad toks sergančiųjų skaičiaus sumažėjimas nepaguodžia. Sergamumas tebėra didelis. Gripo viruso infekcijos sklando ore, ypač greta sergančiųjų ir masinio susibūrimo vietose. Gyventojai, kaip ir anksčiau, turi laikytis visų gydytojų rekomenduojamų priešepideminių profilaktinių priemonių. Ir nepamiršti, kad gripo virusu užsikrečiama per orą.

KVSC duomenimis, 10-ąją metų savaitę gripas ir ūmūs viršutinių kvėpavimo takų katarai vis dar smarkiai kamavo Kauno rajono gyventojus. Padaugėjo gripu sergančių vaikų. Bendras sergamumo peršalimo ligomis rodiklis (10-ąją savaitę) Kauno rajone siekė 185,4/10 tūkst. (1564), iš jų gripas sudarė 37 proc., daugiau kaip pusė, net 56 proc. ligonių buvo vaikai.

Devintąją metų savaitę Kauno rajono sergamumo rodiklis peršalimo ligomis buvo 193,7/10 tūkst., gripu sirgo 53 proc. vaikų.

Gripo epidemija, pasak KVSC specialistų, tęsiasi visoje Kauno apskrityje. Tik Kėdainių rajone susirgimo peršalimo ligomis rodikliui pasiekus leistiną ribą, nuo kovo 9 d. gripo epidemija atšaukta

Pasak KVSC gydytojų epidemiologų, gripo epidemijos tęsiasi paprastai dvi – tris savaites, o kartais – visą mėnesį. Kaune ir Kauno rajone gripo epidemija buvo paskelbta vasario 26 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.