Į gaisrą ugniagesys skubėjo su promilėmis

Avarija Kretingos centre netikėtai pridarė nemalonumų į gaisrą tarnybos metu skubėjusiam Palangos ugniagesiui. Patikrinus alkotesteriu paaiškėjo, jog jis yra neblaivus.

Užvakar, apie 14.15 val., Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) budėtojai gavo pranešimą apie gaisrą nuosavame name J. K. Chodkevičiaus gatvėje. Į įvykio vietą išskubėjo ne tik vietos ugniagesiai – paprašyta ir kolegų iš Palangos pagalbos.

Tačiau paprastas, žmonių aukų nepareikalavęs gaisras Palangos ugniagesiams baigėsi rimtais nemalonumais. Apie 14.45 val. Kretingoje, Žemaitės alėjos ir Šventosios gatvės sankryžoje, jie pateko į avariją.

Specialus Palangos miesto PGT automobilis ZIL-131 su įjungtais šviesos ir garso signalais, vairuojamas ugniagesio Rimanto Urbono, į sankryžą įvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui. Visos mašinos ugniagesių transportą praleido, tačiau į ZIL priekį trinktelėjo automobilį „Audi 80” vairavusi 20-metė kretingiškė A. S.

Avarijoje žmonės nenukentėjo. Į įvykio vietą atvykusiems policininkams patikrinus abiejų mašinų vairuotojų girtumą paaiškėjo, jog 1965 metais gimęs R. Urbonas yra neblaivus – jam nustatytas 1,02 prom. girtumas.

Anot Palangos PGT viršininko Edmundo Stalmoko, išgirdus tokią žinią visi gerokai nustebo. Kolegoms kretingiškiams buvo pranešta, kad šie ieškotų kitų pagalbininkų, o Palangos gaisrinėje netrukus pasirodė vietos policijos pareigūnai.

„Patikrinome visus dirbusius – jie buvo blaivūs. Visgi dėl šio neeilinio įvykio pradėjome tarnybinį patikrinimą”, – sakė E. Stalmokas.

Beje, Kretingoje gyvenantis R. Urbonas su alkotesterio parodymais nesutiko ir tuoj po avarijos medikams padavė kraują išsamesniam tyrimui atlikti. Rezultatas paaiškės po kelių dienų.

Trylika metų ugniagesiu dirbantis vyras tikina pastarosiomis dienomis sirgęs gripu ir vartojęs vaistus. Esą tabletę jis išgėręs ir tądien, po pietų.

„R. Urbonas darbą pradėjo ryte. Aš pats su juo kalbėjausi, tačiau nekilo jokių įtarimų. Lauksime kraujo tyrimų rezultatų. Jei jie patvirtins girtumą, ugniagesys besąlygiškai bus atleistas”, – žadėjo viršininkas.

Tądien Kretingoje degė Antano Buivydo gyvenamasis namas. Pirminiais duomenimis, dėl netvarkingos elektros instaliacijos kilęs gaisras nuniokojo virtuvę. Apdegė virtuvės spintelė, buitinė technika, aprūko sienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.