VSD prašoma informacijos dėl A. Matulevičiaus galimo bendradarbiavimo su KGB

Šiandien, kovo 15 d., Seimo narys Gediminas Jakavonis raštu kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD), prašydamas informacijos apie VSD tyrimo rezultatus dėl A. Matulevičiaus galimo slapto bendradarbiavimo su KGB. Dar kartą kreiptis šiuo klausimu į VSD G. Jakavonį paskatino šiandien VSD vadovui Seime užsiminus apie VSD atliktą tyrimą dėl vieno aukštas pareigas užimančio politiko bendradarbiavimo su KGB.

Praėjusių metų gruodį žiniasklaidoje pasirodžius KGB pažymai, kurioje A. Matulevičius buvo įvardinamas kaip patikimas asmuo, parlamentaras kreipėsi į VSD, prašydamas patvirtinti ar paneigti šią informaciją.

Šių metų sausį VSD atsakė G. Jakavoniui, jog jų nuomone, pažyma apie patikimų santykių nustatymą su A. Matulevičiumi yra tikra ir rengta tuometinės KGB darbuotojų. Taip pat VSD informavo, jog tolesnį tyrimą dėl A. Matulevičiaus galimo bendradarbiavimo su KGB sunkina tai, kad vienoje iš Lietuvos ypatingojo archyvo gautų bylų buvo išplėšti 3 lapai. Jų dingimo aplinkybės yra aiškinamos.

Seimo nario G. Jakavonio nuomone, nurimus politinės atakos prieš VSD aistroms, istorinės teisybės dėlei reikėtų išsiaiškinti komiteto, rengusio išvadas dėl saugumo institucijos darbo, vadovo ryšius su priešiškai nusiteikusių kitų valstybių spec.tarnybomis.

„Taip pat teisybės dėlei būtų naudinga išsiaiškinti ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo galimą įtaką formuluojant išvadas dėl VSD darbo, kurios paralyžiavo mūsų valstybės saugumo tarnybų darbą. Manau, šis skandalas buvo naudingas priešiškai Lietuvai nusiteikusioms svetimų valstybių specialiosioms tarnyboms”, – įsitikinęs parlamentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.