Dizaino tema tampa vis reikšmingesne parodos „Baldai” dalimi

Š. m. kovo 22-25 d. Lietuvos parodų centre LITEXPO vyksianti 13-oji baldų ir naujų dizaino idėjų baldų gamyboje paroda „Baldai 2007” ne pirmi metai pripažįstama kaip didžiausias ir specialistų bei lankytojų geriausiai vertinamas šios temos renginys Baltijos šalyse.

Šiemet parodoje dalyvaus 188 kompanijos iš Lietuvos, Italijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Vokietijos, Rusijos. Net 30 proc. visų dalyvių yra parodos naujokės. Tarp jų didžiausia naujiena lankytojams – Italijos stendas „Casa stil Italia”, kuriame naujausias savo kolekcijas eksponuos net 15 šios šalies kompanijų. Nors dalyvių iš užsienio šalių skaičius šioje parodoje nuolat auga, tačiau didžiausią ekspozicijų dalį vis dar užima Lietuvos baldų gamintojai ir prekybininkai. Naujausius dizaino sprendimus, įgyvendintus šiemetinėse baldų kolekcijose, parodoje demonstruos 59 mūsų šalies gamintojai. Iš viso dalyvių ekspozicijos užims 9,4 tūkst. kv. m. plotą.

Vis svarbesnė šioje parodoje tampa dizaino tema, kurią šiemet lydės visą savaitę truksiantys tarptautiniai renginiai.

Kaip teigia Lietuvos parodų centro LITEXPO direktoriaus pavaduotoja Kristina Pladienė, dizaino tema nuolat besikeičiančioje ir atsinaujinančioje baldų parodoje kasmet suskamba vis garsiau, drąsiau, originaliau, o jai skirti renginiai apima ne tik parodų centro teritoriją, tačiau pasklinda po visą sostinę ir virsta tikra Vilniaus dizaino savaite.

Didžiausias parodos „Baldai 2007” renginys – antrą kartą organizuojama tarptautinė konferencija „Sprendimas: dizainas. Realybė ir tikslai.”, kurią asociacija „Lietuvos dizaino forumas” rengia kartu su Vilniaus dailės akademijos Dizaino inovacijų centru. Šiemet renginio tema – dizainas ne vien kultūrine, estetine, bet ir ekonomine prasme. Konferencijoje dizaineriai, praktikai, teisininkai ir verslininkai pasakos apie dabartinę dizaino situaciją Lietuvoje ir pasaulyje, dalinsis asmenine patirtimi parduodant, perkant ir naudojant dizaino paslaugas.

Konferencijoje „Sprendimas: dizainas. Realybė ir tikslai.” dalyvaus nemažai svečių iš užsienio šalių: Štutgarto valstybinės vaizduojamųjų menų akademijos prof. George Teodorescu, Stokholmo universitetinio dailės, amatų ir dizaino koledžo Konstfack prof. Ronald Jones, žinomas Italijos architektas ir dizaineris Roberto Palomba.

Tradiciškai parodoje „Baldai 2007” vėl veiks Dizaino galerija, kurioje bus surengta ekspozicija „Dizainas šviesoje”. Čia bus pristatomi pasaulinio garso kompanijų ir dizainerių sukurti daiktai – ne tik baldai, bet ir kiti interjero elementai. Dizaino galerijoje vyks ir transformuojamųjų baldų paroda-konkursas „Neformate”, kuriame dalyvaus daugiau kaip 20 dizainerių ir studentų, o jų darbus vertins tarptautinė komisija.

Dizaino galerijoje lankytojų lauks ir nedidelė ekspozicija, skirta įvairių medžiagų, jų galimybių pristatymui. Čia bus demonstruojami specialiai parodai iš eksponuojamųjų medžiagų pagaminti baldai. Dizaino galerijoje bus demonstruojami ir garsių Lietuvos mados dizainerių bei menininkų sukurti unikalūs objektai – veidrodžiai, atspindintys ne tik kūrėjo veidą, bet ir asmenybę, stilių. Šiame projekte dalyvauja Vaiva Abromaitytė, Audrius Gražys, Seržas Gandžumianas, Julija Žilėnienė, Vitalijus Čepkauskas ir kt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.