Už penkis šūvius – 9 metai nelaisvės

Vakar po ilgiau nei metus užtrukusio teismo proceso paskelbtas nuosprendis vienam senųjų uostamiesčio nusikaltėlių gaujų nariui Valdemarui Macevičiui, pravarde Valdelis.

V.Macevičius nuteistas už tai, kad beveik prieš 8 metus pasikėsino į kitą nusikalstamo pasaulio atstovo – Lino Kelpšos – gyvybę.

Jam skirta 9 metų nelaisvės bausmė.

Kadangi nuteistasis nuo pat nusikaltimo tyrimo pradžios neigė kaltę, galima spėti, kad ir šį nuosprendį jis apskųs.

Ši byla priminė praėjusį dešimtmetį, kai Lietuvoje nusikaltėlių gaujos ne tik reketavo verslininkus, bet ir kovojo tarpusavyje.

Pasak kaltinimo, V.Macevičius pyko ant L.Kelpšos už tai, kad šis padėjo draugui atsiimti automobilį. Šią mašiną neva buvo pagrobęs V.Macevičius.

Byloje liudijo ne vieną tamsią bylą padėjęs atskleisti S.Gaidjurgio parankinis Marius Marijošius. Jis tvirtino, kad į L.Kelpšą penkis kartus šovė V.Macevičius, o šis – kad M.Marijošius.

Teismas rado pakankamai argumentų, kurie patvirtino, kad pasikėsino būtent V.Macevičius.

Šis trisdešimtmetis klaipėdietis buvo įtariamas nužudęs futbolininką Algirdą Urmoną bei verslininką Samvelą Bochianą.

V.Macevičius ir vyresnysis jo brolis Linas daugiau kaip prieš dešimtmetį buvo vienos gaujos nariai. Jos vadu tada vadintas jaunesnysis Macevičius.

1993 metais buvo suburta buvusių „Aro” policininkų, sportininkų, muitininkų ir nusikaltėlių gauja. Po metų ji skilo, o naujai grupuotei ėmė vadovauti V.Macevičius.

Klaipėdoje ir aplinkiniuose rajonuose šios gaujos nariai vogė automobilius ir gabeno juos į Latviją, ardydavo, reikalaudavo išpirkos.

1995 metų viduryje jos nariai buvo sulaikyti ir nuteisti.

Atlikę bausmę broliai pasuko skirtingais keliais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.