„Mikriukams“ ir autobusams – atskira juosta

Savivaldybė ir „mikriukų” vairuotojai jau kitą savaitę turėtų baigti derybas ir nuspręsti, kaip apeiti bet kur sustoti draudžiantį įstatymą.

Transporto tarnybos vedėjas Saulius Gudavičius teigė, kad numatytas susitikimas su maršrutinių taksi įmonių vadovais. Jie turėtų pateikti savo pasiūlymus, kaip rasti išeitį, kad „mikriukai” galėtų bet kurioje miesto vietoje stabtelti įlaipinti ir išlaipinti keleivius.

6-ąjį maršrutą aptarnaujančios įmonės direktorius Albertas Beniušis teigė, kad bus siūloma kai kuriose gatvėse vieną važiuojamosios dalies juostą skirti tik viešajam transportui.

„Tokia juosta išspręstų daugelį problemų. Tačiau ja galės naudotis ir kiti vairuotojai, bet ne piktnaudžiauti”, – sakė A.Beniušis.

Tose gatvėse, kur nebus galima skirti atskiros juostos viešajam transportui, vežėjai siūlo ženklus „Sustoti draudžiama” pakeisti ženklais „Stovėti draudžiama”.

„Nebenorime pažeidinėti įstatymų. Gerai, kad pareigūnai į mūsų darbą žiūri atlaidžiai, tačiau niekas negali garantuoti, kad vieną dieną jie negaus komandos mus bausti”, – teigė A.Beniušis.

Iki šiol nė vienas maršrutinio taksi vairuotojas nėra nubaustas už sustojimą neleistinoje vietoje.

S.Gudavičius teigė žinąs vežėjų pageidavimus.

Jo žodžiais, tokie siūlymai bus teikiami svarstyti Eismo priežiūros skyriui, jam pritarus – Saugaus eismo komisijai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.