SEB Vilniaus banko grupės pensijų fondai pasipildė 45,5 mln. litų

SEB Vilniaus banko grupės antros pakopos pensijų fondus „SEB pensija” šiandien papildė dar 45,5 mln. litų. Iki šiol „Sodra” į SEB Vilniaus banko grupės pensijų fondus buvo pervedusi 277,7 mln. litų. Šiuos fondus „Sodra” dirbančiųjų lėšomis šiemet papildė pirmą kartą.

Į fondą „SEB pensija 1” pervesta 9,89 mln. litų, į ilgalaikio investavimo fondą „SEB pensija 2” – 34,87 mln. litų, o į naujausią į akcijas investuojantį pensijų fondą „SEB pensija 3” – 0,8 mln. litų.

Kovo 9 d. duomenimis, nuo fondų įkūrimo pradžios (2003 m. rugpjūčio mėn.) fondo „SEB pensija 1” vieneto vertė padidėjo 5,51 procento, o populiariausio fondo „SEB pensija 2” vieneto vertę per visą jo veiklos laikotarpį „SEB VB investicijų valdymo” specialistai padidino 32,25 procento. Naujausio iki 100 proc. į akcijas investuojančio pensijų fondo „SEB pensija 3” vieneto vertė padidėjo 7,7 procento. Bendrovės antros pakopos pensijų fonduose nuo 2003 metų pensijas jau kaupia daugiau kaip 220 tūkst. Lietuvos dirbančiųjų.

„Šiais metais pastebime. tendenciją, kad pensijų fonduose kaupiamais pinigais vis labiau domisi jauni žmonės, kuriems iki pensijos yra likę 25–30 metų”, – sakė Jonas Iržikevičius, „SEB VB investicijų valdymo” generalinis direktorius. Pasako jo, žmonės iš naujo vertina jų pasirinkto pensijų fondo investavimo strategiją, rizikos laipsnį ir iki pensijos likusį laikotarpį, drąsiau priimdami didesnę investicijų grąžą galinčius užtikrinti sprendimus.

„Daugelis žmonių konservatyvesnio investavimo fondą „SEB pensija 1” šiemet pakeitė į ilgalaikio mišraus investavimo fondą „SEB pensija 2” ar ilgalaikio investavimo į akcijų rinkas „SEB pensija 3″. Dar kartą įvertinti, ar pasirinktas fondas atitinka lūkesčius, kvietėme ir išsiųstose pensijų fondų metų ataskaitose”, – teigė J. Iržikevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.