„Alytaus tekstilė” – kreditorių gniaužtuose

Vakar privatizuoti rengiamai „Alytaus tekstilei” Rytų skirstomieji tinklai už daugiau kaip 8 mln. litų skolą buvo nutraukę elektros energijos tiekimą

Bendrovė elektros negavo beveik keturias valandas, kol Rytų skirstomieji tinklai (RST) po derybų su Ūkio ministerija sutiko atnaujinti elektros tiekimą. Vėl pradėjo dirbti siuvimo cechas, elektra tiekiama į administracinį pastatą ir apsaugos tarnybai. Kitiems padaliniams elektros tiekimas neatnaujintas, nes jie nedirba dėl apyvartinių lėšų stygiaus.

Pagal susitarimą bendrovė „Alytaus tekstilė” įsipareigojo mažinti skolą RST kasdien mokėdama po 10 tūkst. litų. Kadangi praėjusią savaitę šilumos tiekimo įmonė „Litesko”, kuriai bendrovė skolinga daugiau kaip 4 mln. litų, paprašė areštuoti „Alytaus tekstilės” banko sąskaitas, su RST bus atsiskaitoma ne per banką, o grynais pinigais, gautais iš produkcijos pirkėjų.

Anot „Alytaus tekstilės” generalinio direktoriaus Valdo Aramino, skolos RST ypač padidėjo per pastaruosius 3-4 mėnesius, kai nebuvo atsiskaitoma už elektros tiekimą.

Kad įmonė galėtų dirbti, jai skubiai reikia bent 2 mln. litų apyvartinėms lėšoms. Bendrovė jau kartą kreipėsi į Ūkio ministeriją dėl apyvartinių lėšų stygiaus, tačiau Vyriausybė nusprendė neskirti pinigų šiam tikslui ir leido pasiskolinti 5,2 mln. litų, kad darbuotojams būtų išmokėti keletą mėnesių vėluojantys atlyginimai.

Penktadienį „Alytaus tekstilę” palieka generalinis direktorius Araminas. Dar prieš savaitę LŽ jis sakė, kad atsistatydinimo pareiškimą galėtų atsiimti, jei dar galėtų būti naudingas bendrovei, tačiau vakar teigė, jog daugiau čia dirbti nemato prasmės. Artimiausiu metu stebėtojų taryba turėtų suformuoti naują bendrovės valdybą, kuri rūpintųsi privatizavimo reikalais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.