„Labas rytas” supažindins su „4 Fun” konkurentais

Su kuo teks konkuruoti Eurovizijos scenoje Lietuvos pasiuntiniams „4 Fun”? Visus lietuvių atstovų konkurentus bus galima išvysti Lietuvos televizijos laidoje „Labas rytas”.

Nuo pirmadienio, kovo 19-osios, „Labas rytas” supažindins su vis kitu Eurovizijos dalyviu. Laidos vedėjos Lavija Šurnaitė ir Živilė Vaškytė ne tik pristatys šių metų eurovizininkų dainų klipus, bet ir papasakos apie pačius atlikėjus, primins jų atstovaujamų šalių pasiekimus ankstesnėse eurovizijose.

Žiūrovų patogumui „4 Fun” konkurentų dainos bus rodoma kas valandą net tris kartus kiekvienoje „Labo ryto” laidoje: 6.25, 7.25 ir 8.25 val.

Šiųmetinėje, 52-ojoje Eurovizijoje varžysis rekordinis šalių skaičius – net 42. Pirmąkart Europos dainų konkurse dalyvaus Čekija ir Gruzija. Lietuvai dėl pernai iškovotos aukštos 6-osios vietos nereikės kautis pusfinalyje gegužės 10 dieną. „4Fun” keliauja tiesiai į finalą, kuris vyks Helsinkyje gegužės 12-ąją.

Jau paaiškėjo ir „4 Fun” pasirodymo finale numeris. Vakar Helsinkyje ištraukti burtai lėmė, kad Lietuvos atstovai finale pasirodys devinti. Grupės atstovai teigia numeriu esą patenkinti, nes žiūrovas geriausiai įsidėmi pirmuosius dešimt atlikėjų.

Teigiamai devynetą vertina ir etnologas prof. Libertas Klimka: „Baltų kultūroje devyni – vienas iš svarbiausių skaičių, žymintis išsipildymą. Juk anksčiau ir savaitę sudarė ne septynios, o devynios dienos. Iš čia ir „devynias dienas perplaukiau”, „barbė devyndarbė” ir pan. Arba „trejos devynerios”, o juk 3 x 9 = 27 , kitaip tariant, vienas mėnulio mėnuo. Devyni – pilnatvės, norų išsipildymo skaičius”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.