Tradicinis Relax FM dvigubas smūgis – kaitinanti bliuzo ir rokenrolo dozė

Radijo stotis Relax FM tęsia gerą tradiciją dukart metuose organizuoti garsiausių pasaulio bliuzo ir rokenrolo atlikėjų pasirodymus Lietuvoje. Šį kartą tokios muzikos gerbėjų laukia gražios tradicijos tęsinys. Jau trečiame renginyje „Dvigubas bliuzo ir rokenrolo smūgis” viename koncerte scenoje pasirodys iškart du atlikėjai: kaitinantis Kalifornijos bliuzas – Tommy Castro Band (JAV) ir trykštantis Skandinavijos rokenrolas – Eva Eastwood & The Major Keys (Švedija).

Koncertas įvyks balandžio 10 dieną Vilniuje, Forum Palace rūmuose.

Renginio pagrindinis akcentas – gitaristas ir dainininkas Tommy Castro, gimęs 1956 metais Kalifornijoje. Jis yra viena iš svarbesnių figūrų šiuolaikiniame gitarinio rhythm’n’blues pasaulyje. 1991 metais jis įkūrė grupę „Tommy Castro Band”, kurios repertuarą sudarė pačių kūrybos dainos. Pirmasis albumas „No Foolin'” su grupės koncertinių turų įrašais išėjo 1993 metais. Po šio albumo jam buvo pasiūlyta pasirašyti sutartį su gerai žinoma leidybine firma” Blind Pig Records”. Joje 1996-2001 metais jis išleido penkis albumus. Su jais Tommy Castro pelnė pasaulinę šlovę, geriausius žymiausių bliuzo kritikų ir muzikantų atsiliepimus bei įvertinimus.
Nuo 1997 metų jis su savo grupe pasirodo visose žymiausių bliuzo festivalių scenose, koncertuoja, įrašinėja ir keliauja kartu su tokiomis bliuzo legendomis, kaip B.B.King, Buddy Guy, Robert Cray, Jonny Lang, John Lee Hooker ir kiti.

Per savo palyginus neilgą ir kupiną koncertų karjerą Tommy Castro išleido jau 10 labai sėkmingų albumų. Legendinis gitaristas Carlos Santana apie jį yra pasakęs: „Bliuzas yra gerose rankose. Kai žmogus turi aiškų tikslą ir yra nuoširdus, jis niekada neklysta. Šis žmogus turi gerą balsą ir tikslą pasiekti kiekvieno širdį.”

Antroji koncerto dalyvė – žavi, kerinti švedų atlikėja ir dainų autorė Eva Eastwood, grojanti rockabilly stiliumi. Tai bene žymiausia šio stiliaus atlikėjų Švedijoje ir visoje Skandinavijoje. Jos repertuaras siekia net 500 savos kūrybos dainų. Eva Eastwood nuo 1995 metų nuolat koncertuoja Amerikos ir Europos džiazo ir bliuzo klubuose, kur scenoje pasirodo su savo grupe „The Major Keys”. Muzikos kritikų ji lyginama su tokiomis atlikėjomis, kaip Wanda Jackson, Connie Francis ar Etta James.

Bilietus į renginį, vyksiantį balandžio 10 d. Vilniuje, Forum palace, platina BILIETAI LT.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.